Εξαδάκτυλος: «Αν το σύστημα υγείας δεν ανταποκριθεί, θα τεθεί θέμα lockdown»

Στο ενδεχόμενο του lockdown αν το σύστημα υγείας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις νοσηλείες νοσούντων από κορονοϊό αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής των ειδικών του Υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο κ. Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 απηύθυνε έκκληση να εμβολιαστούν σε όσους δεν το έχουν κάνει ακόμη. Είπε ότι «αν η ατομική επιλογή συμβαδίσει με την κοινωνική υποχρέωση, δεν θα βρεθούμε σε κατάσταση που θα πρέπει να συζητήσουμε κάτι τέτοιο. Αν όμως, οι αριθμοί φτάσουν σε σημείο που το Σύστημα Υγείας δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί εκ νέου, προφανώς θα τεθεί θέμα».

«Ο πληθυσμός των εμβολιασμένων συμπεριφέρεται διαφορετικά ως προς τη νόσο, έχουν διαφορετικά επίπεδα άμυνας. Τα 2/3 των ενηλίκων είναι εμβολιασμένοι κι αυτό πρέπει να αποτυπωθεί με έναν τρόπο στην καθημερινότητά μας. Έχουμε ήδη περιγράψει τι μπορούν να κάνουν οι μεν και τί δεν μπορούν οι δε. Λόγου χάρη, οι εμβολιασμένοι απολαμβάνουν ελεύθερα την ομάδα τους στο γήπεδο» ανέφερε τονίζοντας ότι οι ΜΕΘ είναι γεμάτες από ανεμβολίαστους.

Πηγή: newsbeast.gr