Οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με μια δόση Astrazeneca θα πρέπει να προσκομίσουν ιατρική γνωμάτευση που θα αποδεικνύει ότι συντρέχουν ιατρικοί λόγοι για να κάνουν τη δεύτερη δόση με άλλο εμβόλιο, εξήγησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής Yπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Δήλωσε πως το μεγάλο στοίχημα είναι να πείσουμε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν για να χτίσουμε το απαραίτητο τείχος ανοσίας. Σημείωσε μάλιστα πως στόχος είναι να πέσει το βάρος σε συγκεκριμένες ηλικίες ώστε να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού.

Τόνισε πως αυτή τη στιγμή λειτουργούν πάνω από 1500 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χωρά ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν 1018.

Αναφερόμενος στις προσλήψεις που έχουν γίνει στο σύστημα υγείας, δήλωσε ότι έχουν προσληφθεί 10.000 άτομα ως επικουρικό προσωπικό και 2.500 μόνιμο ιατρικό προσωπικό.

Προανήγγειλε την προκήρυξη 600 μόνιμων θέσεων ιατρικού προσωπικού.

Ερωτηθείς για το πότε θα βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους σημείωσε ότι υπάρχει η βούληση, ωστόσο αυτό εξαρτάται από τα επιδημιολογικά δεδομένα και είναι ένα ζήτημα που θα απασχολήσει την επιτροπή των ειδικών

Σχετικά με το αν υπάρχει περίπτωση να επιβληθεί νέο lockdown το φθινόπωρο, σημείωσε ότι είναι πολύ νωρίς να γίνει κάποια συζήτηση, το lockdown είναι μια δυναμική κατάσταση που εξαρτάται από τις εξελίξεις.

Πηγή: thestival.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial