Κορονοϊός: Πότε θα γνωρίζουμε για τον εμβολιασμό των μαθητών δημοτικού;

Για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού προκειμένου να είναι όλοι προστατευμένοι από τον κορονοϊό μίλησε ο καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Γραβάνης.

Όπως είπε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ, όπως προέκυψε από έρευνα που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο και με στοιχεία από τον περασμένο Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο του 2021, σε 51.400 θανάτους από covid 19, μόνο το 1,2% αφορούσε εμβολιασμένους δηλαδή 640.

Όσον αφορά την τρίτη δόση, σύμφωνα με έρευνα που έγινε το Ισραήλ, 12 ημέρες μετά την χορήγηση της, ελαττώνει κατά 11,4 φορές την πιθανότητα λοίμωξης και κατά 10,4 φορές την πιθανότητα βαριάς νόσησης από κορονοϊό.

Τι είπε για τρίτη δόση και εμβολιασμό των παιδιών

Ερωτηθείς για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και αν αυτή θα πρέπει να επεκταθεί, για παράδειγμα, στα παιδιά, ο κ. Γραβάνης επισήμανε ότι για τα παιδιά του δημοτικού «μέχρι το τέλος του έτους θα ξέρουμε αν ο εμβολιασμός κατά της covid θα επεκταθεί και σε αυτά» αλλά «για τα υπόλοιπα, αν τον Οκτώβριο, Νοέμβριο τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως θα έπρεπε, η Πολιτεία θα πρέπει να το εξετάσει ναι».

«Η Ιταλία θα μας δώσει πληροφορίες πώς θα λειτουργήσουμε και εμείς όσον αφορά στον εμβολιασμό των παιδιών», σημείωσε ο καθηγητής. Τάχθηκε υπέρ της επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες. Συγκεκριμένα, στους εκπαιδευτικούς, στους οδηγούς ταξί και τους οδηγούς λεωφορείων, όπως έχει συμβεί και στη γειτονική χώρα

Αναφορικά με την τρίτη δόση εμβολίου είπε ότι αυτή αφορά αρχικά τους ανασοκατασταλμένους, τους υπερήλικες και τους υγειονομικούς. Ανάλογα με τα δεδομένα των ερευνών σε Ισραήλ και Αμερική, θα αποφασιστεί τι θα γίνει με τους άλλους.

Όπως είπε άλλωστε προς το τέλος του έτους θα έχουμε δοκιμές σε πολυδύναμα εμβόλια. Ίσως τέτοια εποχή του χρόνου, θα εμβολιαζόμαστε για γρίπη και κορονοϊό, ταυτόχρονα με αυτά.

Πηγή: newsbeast.gr