Λινού: «Σε 15 δευτερόλεπτα μεταδίδεται ο κορονοϊός μεταξύ των παιδιών»

Λινού

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη μετάδοση του κορονοϊού μεταξύ των παιδιών κρούει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η μετάδοση του ιού μεταξύ των παιδιών γίνεται μέσα σε 15 δευτερόλεπτα και γι’ αυτό θα ήταν καλό τα παιδικά πάρτι να γίνονται με λιγότερα παιδιά και με ανοιχτά παράθυρα.

Η Αθηνά Λινού εξέφρασε την ανησυχία της για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην χώρα και την αύξηση κρουσμάτων όταν πέσει η θερμοκρασία. Δυστυχώς, ο ρυθμός εμβολιασμού είναι χαμηλός και η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική παντού.

«Οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να κατανοήσουν ότι πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας» επισημαίνει η κυρία Λινού και προτείνει τα παράθυρα να μένουν ανοιχτά ακόμα με χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Απαραίτητο το εμβόλιο της γρίπης

Η Αθηνά Λινού επισημαίνει ότι είναι απαραίτητο να γίνει και το εμβόλιο της γρίπης από όλους. Ακόμη και από τους εμβολιασμένους για τον κορονοϊό, οι οποίοι όπως είπε «νομίζουν ότι δεν χρειάζονται μέτρα προστασίας». Κάλεσε εξίσου τους πολίτες άνω των 60 να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό. Όπως είπε, δεν γνωρίζουμε άλλωστε σε τι ποσοστό προστατεύουν τα αντισώματα.

Πηγή: newsbeast.gr