Μία ακόμα περιφερειακή ενότητα της Κρήτης μπαίνει στο… κόκκινο. Όπως έγινε γνωστό, η κυβέρνηση έκανε δεκτή την πρόταση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων με αποτέλεσμα να «κοκκινίσει» και το Ρέθυμνο.

Από σήμερα στις 6 το πρωί έως και την Τετάρτη 25 Αυγούστου είναι σε ισχύ τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα του mini lockdown και στο Ρέθυμνο.

Ποια είναι τα μέτρα

  • Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας των πολιτών και
  • Απαγόρευση μουσικής σε κέντρα διασκέδασης και επιχειρήσεις εστίασης
  • Παράταση σε Ηράκλειο και Χανιά
  • Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση του μίνι lockdown που ισχύει σε Ηράκλειο και Χανιά.
  • Η παράταση ισχύει έως και τις 25 Αυγούστου οπότε θα επανεξεταστεί η κατάσταση από τους ειδικούς.

Αντιδρούν οι επιχειρηματίες εστίασης

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των επιχειρηματιών της εστίασης για το παρατεταμένο μίνι lockdown στο Ηράκλειο.

Οι ίδιοι ήλπιζαν πως θα ανακληθεί η απόφαση ή τουλάχιστον δεν θα παραταθεί ώστε να μπορέσουν να δουλέψουν κανονικά με πλήρες ωράριο και μουσική το υπόλοιπο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Κάτι τέτοιο όμως, μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα.

«Μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το μίνι lockdown λόγω της εξάπλωσης και τα ανεξέλεγκτα κρούσματα δυστυχώς ο κλάδος της εστίασης έχει κλονιστεί πάρα πολύ με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες να αντιδρούν πολύ έντονα. Αφ’ ενός γιατί δεν μπορούν να προσφέρουν στους πελάτες τους μουσική ενώ υπάρχουν περιορισμοί του ωραρίου. Πάλι η εστίαση πληρώνει το τίμημα και στοχοποιείται ο κλάδος», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης νομού Ηρακλείου, Μαρία Αντωνακάκη και προσθέτει πως «παρ’ όλο που περιμέναμε να γίνει η άρση του lockdown δυστυχώς βλέπουμε να συνεχίζεται και πολύ φοβόμαστε ότι θα πάει μέχρι τέλος του μήνα αυτή η κατάσταση».

«Παλιά είχαμε τη συγκέντρωση στις πλατείες τώρα έχουμε τις παραλίες»

Ένα άλλο ζήτημα που προκαλεί οργή στους επιχειρηματίες της εστίασης είναι πως τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για μία ακόμα φορά προκαλούν εικόνες συγχρωτισμού σε διάφορες παραλίες.

«Παλιά είχαμε τη συγκέντρωση στις πλατείες, τώρα έχουμε τις παραλίες. Ο κόσμος είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τη διασκέδασή του και εκτός μαγαζιών. Έτσι, οι θαμώνες επιλέγουν – αντί τις επιχειρήσεις εντός πόλεως – τα beach bar που μπορεί να κλείνουν στη 1 το βράδυ αλλά ο κόσμος συνεχίζει εκεί να κάθεται και να δημιουργούνται εικόνες συγχρωτισμού. Ο κόσμος δεν πειθαρχεί και είναι ανεξέλεγκτες οι καταστάσεις. Αν όμως ήταν τα καταστήματα εστίασης ανοιχτά τότε θα τηρούνταν τα υγειονομικά πρωτόκολλα», τονίζει σχετικά η κ. Αντωνακάκη.

Επιλέγουν να κάνουν τους γάμους σε πλατείες

Μεγάλο πλήγμα δέχονται όμως και οι επιχειρηματίες εστίασης που ασχολούνται με τις κοινωνικές εκδηλώσεις.

«Ακόμα και στο θέμα των γάμων που μπορεί να παραμένουν τα 300 άτομα και η μουσική η κατάσταση είναι δύσκολη. Ο κόσμος φαίνεται πως προτιμά να μην κάνει το γλέντι του γάμου του σε ένα κέντρο διασκέδασης, με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά σε πλατείες και αυλές σχολείων με αποτέλεσμα και να υπάρχει συγχρωτισμός αλλά και να τη πληρώνει πάλι ο κλάδος μας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά η κ. Αντωνακάκη.

Πηγή: thestival.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial