Νέα Σμύρνη – Νήπια ξεκίνησαν τη χρονιά σε τάξεις από ξύλινα πάνελ!

Σε αίθουσες από ξύλινα πάνελ ξεκίνησε η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση για 80 παιδιά στη Νέα Σμύρνη, καθώς η Δημοτική Αρχή επέλεξε να χωρίσει το αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ της περιοχής ώστε να φτιάξει επιπλέον αίθουσες.

Με ευθύνη του Δήμου η εγκατάσταση των κοντέινερ που επρόκειτο να στεγάζουν αίθουσες για το 8ο, 3ο και 6ο νηπιαγωγείο της Νέας Σμύρνης, δεν έχει ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα τα νήπια να αναγκαστούν να βρεθούν στις αίθουσες από τα ξύλινα πάνελ.

Ακόμη, αίθουσες του 7ου νηπιαγωγείου επίσης θα στεγάζονται σε πρώην εργαστηριακές και αποθηκευτικές αίθουσες του ΕΠΑΛ.

Συνολικά για τα 4 νηπιαγωγεία, πάνω από 140 παιδάκια θα προαυλίζονται σε έναν ακατάλληλο εξωτερικό χώρο. Για όλα αυτά τα παιδάκια προβλέπεται μία τουαλέτα με τέσσερις λεκάνες και δύο νιπτήρες.

Να σημειωθεί πως όλες οι αίθουσες είναι χωρίς εξοπλισμό. Δεν υπάρχει πρόβλεψη χώρου για σίτιση και ξεκούραση των μικρών παιδιών.

Για την το ίδιο ζήτημα ανακοίνωση – καταπέλτη εξέδωσε και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Νέας Σμύρνης σημειώνοντας με αγανάκτηση ότι «τέσσερα χρόνια τώρα, από την ψήφιση του νόμου για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής αγωγής και εκπαίδευσης, ο Δήμος Νέας Σμύρνης δεν βρήκε άλλη λύση».

Ο Σύλλογος, καλώντας σε συλλογική διεκδίκηση ζητεί από τις «προϊσταμένες των παραρτημάτων και τους Συλλόγους Διδασκόντων να διατυπώσουν γραπτά, συγκεκριμένα και δημόσια τα αιτήματά τους». Επίσης καλεί τους γονείς «να συσπειρωθούν στους Συλλόγους Γονέων όπου υπάρχουν και να ιδρύσουν Συλλόγους Γονέων όπου δεν υπάρχουν, για να ακούγεται αποτελεσματικά η φωνή και οι διεκδικήσεις τους».

Διαβάστε την ανάρτηση της Ένωσης Γονέων για τη Δίχρονη Προσχολική της Ένωσης Γονέων Νέας Σμύρνης:

Πηγή: avgi.gr