Ο Ερντογάν συνέχισε την επιθετική ρητορική σε βάρος της Ελλάδας εξαπολύοντας τις γνωστές απειλές

Κωστίδης

Συνεχίζεται το ρεσιτάλ ακραίων τουρκικών προκλήσεων, αυτή τη φορά από το στόμα του ίδιου του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απείλησε για ακόμη μια φορά πως «θα έρθουμε νύχτα», ενώ είπε ότι ο Tayfun μπορεί να φτάσει και σε απόσταση 1.000 χιλιομέτρων

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Ερντογάν είπε: «Πώς μας λένε; Τουρκία. Τι λένε για εμάς; Πως οι τρελοί οι Τούρκοι έρχονται. Ειδικά για τον πύραυλο Τayfun, μας ανακοίνωσαν πως η εμβέλειά του φτάνει στα 560 χιλιόμετρα. Όμως τα 560 χιλιόμετρα  δεν τα θεωρούμε αρκετά. Είχαμε σχετική συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα. ‘Ποια είναι η τελική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε;’, ρώτησα. Θα φτάσουμε στα 1.000 χιλιόμετρα.

«Mακάρι κύριε πρόεδρε! Αυτό ακούει ο Έλληνας και πώς να μην χοροπηδάει;».

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τους Έλληνες λέγοντας πως «πάλι έκαναν τρέλες στο Αιγαίο. Είπα στους συνεργάτες μου ‘αν χρειαστεί, να κάνετε αυτό που πρέπει’».

«Μπορούμε να έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά» επανέλαβε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ερντογάν: «Χθές ή σήμερα στο Αιγαίο και πάλι έκαναν κάποιες τρέλες. Βέβαια και οι δικοί μας έκαναν αυτό που πρέπει. E, μην το κάνεις. Κάτσε ήσυχα. Μην τα βάζεις με μας. Εμείς δεν έχουμε μέλημα να έχουμε εμπλοκή μαζί σας στο Αιγαίο. Κάποτε αυτές τιςε εμπλοκές τις αποκαλούσαν ‘dog fights’. Εἰπα στους συνεργάτες μου, αυτή η ορολογία είναι άσχημη, όμως τους είπα αν χρειαστεί θα κάνετε αυτό που πρέπει».

«Όπως έχετε πει πρόεδρε! Ξαφνικά μια νύχτα!» είπε ο δημοσιογράφος.

«Ακριβώς. Δείτε! Εκπαιδεύεται ο νεαρός μας! Δείτε τι λέει! Μπορούμε να έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά! Με νέους σαν κι εσένα, εμείς δείξαμε και θα δείξουμε σε κάποιους  πως ήρθαμε και  θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά!».

Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε πως αν το Εφετείο και το Ανώτατο Δικαστήριο οριστικοποιήσουν την απόφαση για τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, τότε θα τον απομακρύνει.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο τι θα γίνει αν το Εφετείο και το Ανώτατο Δικαστήριο οριστικοποιήσουν την απόφαση, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού απάντησε χωρίς περιστροφές: «Θα τον απομακρύνω!».

«Δηλαδή θα τον απομακρύνετε απο τα καθήκοντα του!» επέμεινε ο δημοσιογράφος.

«Ναι, δεν μπορώ να κάνω κάτι διαφορετικό. Διότι μέχρι σήμερα έτσι εφαρμόζουμε τον νόμο. Από τη στιγμή της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου, θα είναι σε φάση που δεν θα έχει το δικαίωμα να ασκεί τα καθηκοντα του» συμπλήρωσε ο Σοϊλού.

Πηγή: skai.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial