Για τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας – περικαρδίτιδας που εμφανίστηκαν σε εμβολιασμένους στην χώρα μας με mRNA, μίλησε σήμερα (16/6) η Βάνα Παπαευαγγέλου, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και καθηγήτρια Παιδιατρικής.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, η κ. Παπαευαγγέλου είπε πως περί τα 25 με 27 περιστατικά μυοκαρδίτιδας – περικαρδίτιδας εμφανίστηκαν σε εμβολιασμένους, χωρίς ωστόσο να είναι ξεκάθαρο εάν σχετίζονται με τον εμβολιασμό.

Σημείωσε ακόμη ότι τα περιστατικά αφορούν μεγάλους ανθρώπους ενώ τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί κυρίως το Ισραήλ αφορούν νέα άτομα ηλικίας από 18 έως 24 ετών.

Η κ. Παπαευαγγέλλου, πρόσθεσε επίσης ότι τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό με Pfizer είναι ήπια, και δεν αφήνουν κάποιο κατάλοιπο.

Για το εμβόλιο της AstraZeneca σχολίασε ότι δεν έχουν αλλάξει καθόλου τα επιστημονικά δεδομένα ως προς το σκεύασμα και ότι παραμένει εξαιρετικό και αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Κάλεσε όσους έχουν προγραμματίσει δεύτερη δόση με AstraZeneca να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Πηγή: thessnews.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial