Με σύνθημα «δεν ξεχνώ, 57 ψυχές ζητούν δικαίωση» συγγενείς θυμάτων, επιζώντες και επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορική στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα στο δημαρχείο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, στη Θεσσαλονίκη.

Μέλη του συλλόγου πληγέντων δυστυχήματος Τέμπη ζήτησαν να αποδοθούν ευθύνες σε όσους είναι υπαίτιοι όσο ψηλά και αν βρίσκονται. Τόνισαν ότι ενωμένοι θα φτάσουν νικητές στη δικαίωση. Μάλιστα, στα αιτήματα του συλλόγου είναι να σφραγιστεί ο σιδηρόδρομος μέχρις ότου ολοκληρωθούν όλα τα έργα.

Συγκλονιστική ήταν η ομιλία της προέδρου του συλλόγου, Μαρίας Καρυστιανού, μητέρας της Μάρθης, της 20χρονης φοιτήτριας η οποία δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την συγκίνησή της.

«Το να λειτουργεί ένα τρένο με ασφάλεια δεν είναι πολυτέλεια, είναι μια αναγκαιότητα για την οποία μάλιστα ξοδεύτηκαν και κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτοί που καρπώθηκαν τα χρήματα, μείωσαν το προσωπικό γιατί ουδόλως τους ενδιέφερε η ασφάλεια, αγνόησαν τις αναφορές των μηχανοδηγών για την επικινδυνότητα των τρένων και δεν φρόντισαν καν να συντηρούν τα ήδη ταλαιπωρημένα και πεπαλαιωμένα συστήματα λειτουργίας των τρένων. Αυτοί θα έπρεπε να είναι προφυλακιστέοι. Αντίθετα, είναι τόσο σίγουροι για το ακαταδίωκτο, ότι δεν θα τους αγγίξει κανείς και συνεχίζουν να ζουν με αλαζονεία και προκλητικότητα, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Μάλιστα πολιτεύονται. Ο πρωθυπουργός της χώρας έκανε λόγο για προσωρινή φθορά του κόμματος, όταν μίλησε για το έγκλημα των Τεμπών και ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι καλώς στέλναμε τα παιδιά μας με τα τρένα παρά την επικινδυνότητα γιατί κάποιος πρέπει να κόψει και εισιτήρια στην τελική. Εγώ λοιπόν είμαι μια τέτοια μάνα, που προέτρεπα την κόρη μου να πάρει το τρένο, αλλά δεν γνώριζε για την επικινδυνότητα και τώρα πρέπει να ζήσω το υπόλοιπο της ζωής μου με αυτό. Αυτά τα λόγια τους όμως θα τα θυμόμαστε για πάντα. Εμείς που παλεύουμε με μηνύσεις, αγωγές και εξώδικα απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες», ανέφερε η κα Καρυστιανού.

«Είναι η δικαίωση των ψυχών και η δική μας δικαίωση. Ακόμα είμαστε στο πλημμέλημα ενώ η δολοφονία 57 ανθρώπων είναι κακούργημα. Νομίζω ότι η δικαιοσύνη και οι αρχές πρέπει να το τρέξουν λίγο περισσότερο», τόνισε σε δηλώσεις του ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, σύζυγος θύματος.

Ο σύλλογος πληγέντων δυστυχήματος Τέμπη τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιήσει αντίστοιχη συγκέντρωση στη Λάρισα ενώ προγραμματίζει πορεία διαμαρτυρίας στις Σέρρες κατά της υποψηφιότητας του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Πηγή: thestival.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial