Η τραγωδία στα Τέμπη βύθισε στο πένθος δεκάδες οικογένειες, οι οποίες θρηνούν για τον χαμό των παιδιών και των συγγενών τους.

Το τρένο των φοιτητών, όπως χαρακτηρίστηκε η μοιραία αμαξοστοιχία στην οποία στην πλειοψηφία επέβαιναν νέοι 18-30 ετών  διέκοψε ξαφνικά την πορεία της ζωής για 57 ανθρώπους, στέλνοντας παράλληλα  στα νοσοκομεία της χώρας δεκάδες τραυματίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθηλώνουν οι μαρτυρίες όσων σώθηκαν από τύχη, από ανθρώπινη βοήθεια, ή από μια βόλτα σε άλλο βαγόνι. 

Αγνή Τιτέλη: «Προαίσθημα ή τύχη;»

Μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής φαίνεται πως έσωσε από τα χειρότερα την 21χρονη Αγνή και τον σύντροφό της. Μιλώντας στο Top Channel η Αγνή Τιτέλη συγκλόνισε με τις περιγραφές της. 

«Ήταν να επιβιβαστώ στο δεύτερο βαγόνι και ο φίλος μου μου είπε πήγαινε στο τελευταίο, λες και είχε προαίσθημα… ήταν τύχη. Δε μπορώ να περιγράψω τις εικόνες τις τσιρίδες του κόσμου φωτιά πολλή φωτιά βλέπαμε», σημειώνει η 21χρονη φοιτήτρια του ΑΠΘ.

Θρήνος για την Αθηνά Κατσάρα – Έτσι σώθηκε ο σύζυγός της, Νίκος Ζήσης

Σπαραγμός στην Κατερίνη στο τελευταίο αντίο στην Αθηνά Κατσάρα. Η 34χρονη μητέρα επέβαινε στο μοιραίο τρένο με τον σύζυγό της, Νίκο με τον οποίο ήταν παντρεμένοι από το 2019. φέρνοντας στον κόσμο το πρώτο τους παιδί. 

Το ζευγάρι βρισκόταν στα πρώτα βαγόνια, ενώ τη στιγμή της σύγκρουσης με το εμπορικό τρένο, ο Νίκος έλειπε από τη θέση του, αφού βρισκόταν στην τουαλέτα, η οποία ήταν στα πιο πίσω βαγόνια. 

Η σύγκρουση τον βρήκε όρθιο, ενώ βάδιζε σε άλλο βαγόνι. Έσπασε δύο πλευρά και το ισχίο του. Ο 31χρονος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ενώ θρηνεί για τον χαμό της συζύγου του. Σπαραγμός στην κηδεία της 34χρονης Αθηνάς. 

Έχασε το πορτοφόλι του και δεν μπήκε στο τρένο

Ένα απίστευτο παιχνίδι της μοίρας γλίτωσε ακόμη έναν νεαρό άνδρα, ο οποίος ήταν έτοιμος να επιβιβαστεί στο τρένο για να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη. 

Όπως μετέφερε η Κατερίνα Καινούργιου στον αέρα της εκπομπής της, ένας νεαρός που θα ταξίδευε με τη μοιραία επιβατική αμαξοστοιχία έμεινε τελευταία στιγμή εκτός,  καθώς έχασε το πορτοφόλι του, μια «ατυχία» που πιθανότατα του έσωσε τη ζωή.

«Συγγενής μου δεν μπήκε το τελευταίο δευτερόλεπτο στο τρένο γιατί έχασε το πορτοφόλι του. Οι φίλοι του όλοι μέσα. Μόλις το έμαθε το παιδί κατέρρευσε. 22 ετών, και όλοι του οι φίλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Καινούργιου διαβάζοντας το μήνυμα του τηλεθεατή.

Το φοιτητικό πάσο της έσωσε τη ζωή

Μία νεαρή κοπέλα  από τη Βέροια σώθηκε από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς όταν βρέθηκε στα εκδοτήρια εισιτηρίων δεν έγινε δεκτό το πάσο της και ταξίδεψε στο έβδομο βαγόνι και όχι στο δεύτερο, εκεί που ξέσπασε η φωτιά και απανθρακώθηκαν και οι περισσότεροι επιβαίνοντες.

«Σταματήσαμε Παλαιοφάρσαλα. Μας είπαν ότι υπάρχει φόρτος στις γραμμές. Δεν ανησυχήσαμε. Απλά, περιμέναμε. Μετά, το τρένο ξεκίνησε. Φτάσαμε Λάρισα. Διάβαζα ένα βιβλίο. Ο νεαρός που καθόταν δίπλα μου, μου είπε: ”Ο ελεγκτής, μιλώντας στον ασύρματο, έλεγε ”μήπως είναι καλύτερα να βάλουμε τον κόσμο σε λεωφορεία”. Δεν το εκλάβαμε σαν κάτι ανησυχητικό. Θεωρήσαμε πως αφορούσε τη διαχείριση του πλήθους των επιβατών», ανέφερε στις δηλώσεις της η 22χρονη στον ΣΚΑΪ. 

«Μαμά μου έλα να με πάρεις, πήραμε φωτιά»

Πατέρας νεαρής κοπέλας μίλησε σε εκπομπή του ANT1 και στον Γιώργο Λιάγκα, λέγοντας πόσο τυχερή ήταν η κόρη του μέσα στην ατυχία της, την ώρα του δυστυχήματος.

«Ταξίδευε από Καρδίτσα για Θεσσαλονίκη μόνη της. Είχε κάποιες φίλες στο τρένο. Ήταν τυχερή στην ατυχία της», είπε ο πατέρας της.

Η 22χρονη στις 23:05 το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου κάλεσε από άγνωστο νούμερο τους γονείς της για να τους ενημερώσει για το δυστύχημα.

«Σηκώνει το τηλέφωνο η γυναίκα μου. Ακούω ένα ουρλιαχτό “Μαμά μου έλα να με πάρεις, τράκαραν τα τρένα και σκοτωθήκαμε, πήραμε φωτιά” και κλείνει το τηλέφωνο και μένω χωρίς δεύτερη κουβέντα.», ανέφερε ο πατέρας για τα λόγια που άκουσε από την κόρη του.

«Πήγα στα Τέμπη, βρήκα ένα ασθενοφόρο το ακολούθησα και έφτασα πιο γρήγορα. Μια κατάσταση δραματική δεν σας περιγράφω τι έβλεπα», πρόσθεσε ο πατέρας για τα όσα αντίκρυσε όταν έφτασε στο σημείο του δυστυχήματος.

Μιχάλης Κλάψας: «Μου έδωσε δύναμη ο Άγιος Λουκάς»

Από θαύμα σώθηκε ο Μιχάλης Κλάψας. Ο φοιτητής που επέβαινε το μοιραίο τρένο, περιέγραψε στο T-Live τον εφιάλτη που βίωσε, αλλά και πώς κατάφερε να σώσει το μωρό μιας μητέρας μέσα στο βαγόνι.

«Καθόμουν στο βαγόνι 3 στη θέση 54. Έβλεπα ταινία και στο πρώτο χτύπημα έβαλα παντού δυνάμεις για να κρατηθώ. Είδαμε και τη λάμψη. Στο δεύτερο χτύπημα λογικά ήταν αυτό που φύγαμε κάτω από τις ράγες. Και το τρίτο χτύπημα που σταματήσαμε. Η καρέκλα του μπροστινού είχε κολλήσει σχεδόν πάνω μου. Το πρώτο πράγμα που έκανα είναι να τσεκάρω αν έχω χέρια και πόδια. Πιάνω το κεφάλι να δω αν έχω χτυπήσει κάπου στο πρόσωπο ή στο κεφάλι. 

Παρατηρώ ότι έχω αίματα πάνω μου, αλλά δεν ήταν δικά μου. Ήταν από τους μπροστινούς μου. Σηκώνομαι. Βλέπω ένα μπουκαλάκι νερό κάτω και το βάζω στην τσέπη γιατί δεν ήξερα τι θα γίνει και πότε θα βγούμε. Και βρίσκω και το μπουφάν μου. Μαζί μου έχω πάντα μια εικόνα του Αγίου Λουκά και νιώθω ότι αυτός μου έδωσε δύναμη. Δίπλα, στα δεξιά δύο θέσεις μπροστά καθόταν μια κυρία που (σ.σ. πριν τη σύγκρουση) τάιζε το μωρό με το μπιμπερό. Την άκουγα να φωνάζει ότι έχασε το μωρό. Ψάξαμε. Το μωρό ήταν κάτω από το κάθισμά μου», περιέγραψε ο Μιχάλης Κλάψας.

«Με βρήκε η μητέρα στο Facebook, μιλήσαμε, το μωρό είναι μια χαρά, δεν έπαθε τίποτα σχεδόν, η μητέρα έχει λίγες μελανιές» συμπλήρωσε ο Μιχάλης Κλάψας.

Πηγή: tlife.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial