Τζανάκης – Κορονοϊός: «Πιθανές οι χρόνιες επιπλοκές σε παιδιά»

Για πιθανές χρόνιες επιπλοκές σε παιδιά που νόσησαν βαριά με κορονοϊό κάνει λόγο ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης.

Με αφορμή βρετανική έρευνα που έδειξε ότι «όσοι προσβάλλονται με τη μετάλλαξη Delta έχουν δύο φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να νοσηλευτούν και 1,5 να νοσήσουν βαριά από ό,τι αν νοσήσουν από τη μετάλλαξη Άλφα», ο καθηγητής του ΠΑΓΝΗ υπογράμμισε ότι «η βαριά νόσηση των παιδιών επηρεάζει πολλά οργανικά συστήματα που θα μπορούσαν να τους προκαλέσουν χρόνιες επιπλοκές».

«Δεν είναι ένα απλό πράγμα να περάσει ένα παιδί τη νόσο. Βεβαίως, ένα στα δέκα θα περάσει σοβαρά τη νόσο, επομένως έστω και το ένα πρέπει να το προστατεύσουμε», είπε ο κ. Τζανάκης.

Αύξηση των νοσηλειών των παιδιών το χειμώνα

Ο καθηγητής Παιδιατρικής, Θεοκλής Ζαούτης, από την πλευρά του, σημειώνοντας ότι, «πολλά παιδιά πια είναι στο νοσοκομείο, τα εμβολιάζουμε για να προστατεύσουμε όχι μόνο τους μεγάλους, αλλά και τα παιδιά».

«Αναμένουμε μεγαλύτερη αύξηση το χειμώνα» τόνισε για τη νοσηλεία παιδιών και έκανε λόγο για ειδικό σχέδιο που καταρτίζει για τα νοσοκομεία Παίδων του υπουργείο Υγείας.

Όσο για τα παιδιά που νοσούν βαριά, είπε ότι, «η παχυσαρκία είναι σημαντικός παράγοντας κινδύνου. Τα αναπνευστικά, συμπεριλαμβανομένου και το άσθμα, το ζάχαρο και το διαβήτη, είναι σε αυξημένο κίνδυνο».

Πηγή: newsbeast.gr