Συναγερμός για 15χρονους: Εντοπίστηκαν ενώ είχαν χαθεί στον Υμηττό

Για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό, μίλησε το πρωί του Κυριακής (19.02.2023) στην ΕΡΤ ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της μητέρα της ανήλικης.

«Η συμπληρωματική κατάθεση του κοριτσιού άνοιξε ένα νέο κύκλο συλλήψεων και νομίζω ότι θα συνεχιστεί» είπε αρχικά ο Απόστολος Λύτρας, αναφερόμενος στην φρικιαστική υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε – γιατί δεν μπορώ να πω κάτι σε σχέση με τη δικογραφία – έχει αναγνωρίσει και άλλα άτομα» πρόσθεσε ο γνωστός δικηγόρος.

Και συνέχισε: «Συνεπώς περιμένουμε και νέες συλλήψεις τις επόμενες ώρες ή μέρες. Όσον αφορά στη μητέρα της 12χρονης που εκπροσωπεί ενημέρωσε πως «θα καταθέσουμε εκ νέου αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης της μητέρας και ευελπιστούμε ότι κάποια στιγμή η μητέρα προ δικαστηρίου θα αποφυλακιστεί».

Όπως ανέφερε, «το θέμα είναι ότι «έχει ξεκλειδώσει» η 12χρονη και αναγνωρίζει πολλά άτομα δυστυχώς, που έχουν διαπράξει αυτά τα εγκλήματα εις βάρος της. Περιμένουμε πλέον να δούμε τώρα τα αντανακλαστικά των εισαγγελικών αρχών για να γίνουν οι συλλήψεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

«Είμαι σχεδόν σίγουρος, ότι υπάρχουν και άλλα κορίτσια δυστυχώς σε τέτοιες ηλικίες που έχουν πέσει θύματα των συγκεκριμένων ανθρώπων» σημείωσε ο Απόστολος Λύτρας.

Όπως σημείωσε ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης: «Τόσο το κορίτσι όσο και τα αδέλφια της δεν έχει αναφερθεί κανένα τους στη μητέρα». Για τις καταθέσεις που βρέθηκαν στο λογαριασμό της μητέρας, η 12χρονη έχει δώσει εξηγήσεις.

«Η μητέρα πρέπει να αποφυλακιστεί»

«Αργά ή γρήγορα η μητέρα θα αποφυλακιστεί», εκτίμησε ο δικηγόρος. Ενημέρωσε ότι «Υπήρχε και μία εισήγηση από μία εκ των τριών δικαστών, που είχε την άποψη στην προσφυγή που είχαμε κάνει, το ότι η μητέρα πρέπει να αποφυλακιστεί και δεν έχει καμία σχέση. Δεν είναι και λίγο σε μία τέτοια υπόθεση, μία δικαστής να έχει αυτή την άποψη. Παρά ταύτα, οι δύο άλλοι δικαστές είχαν διαφορετική άποψη. Εμείς θα καταθέσουμε μέσα στις επόμενες ημέρες εκ νέου αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης της μητέρας και ευελπιστούμε ότι κάποια στιγμή η μητέρα προ δικαστηρίου θα αποφυλακιστεί».

«Επισκέφθηκε η 12χρονη τη μητέρα της στη φυλακή»

Όπως ενημέρωσε ο κ. Λύτρας «υπάρχει σχεδόν καθημερινή επικοινωνία τηλεφωνική της 12χρονης με την μητέρα της και πριν από κάποιες ημέρες την επισκέφθηκε η 12χρονη στη φυλακή μετά από συστάσεις και της ψυχολόγου που την παρακολουθεί από την αστυνομία».

Πηγή: newsique.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial