Ινδία: Περίπου το 67% των πολιτών έχει εκτεθεί στον κορονοϊό

Τα 2/3 των πολιτών άνω των 6 ετών φαίνεται πως έχουν εκτεθεί στον κορονοϊό, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το Ινδικό Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας (ICMR).

Μέσα στους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, το  ICMR έλεγξε 36.227 Ινδούς πολίτες, προερχόμενους από 21 διαφορετικά κρατίδια της χώρας και βρήκε ότι 2 στους 3 είχαν αντισώματα κατά του κορονοϊού. Όταν, βέβαια, έχουμε να κάνουμε με μια τεράστια και πολυπληθή χώρα σαν την Ινδία, τα νούμερα αυτά δεν είναι απαραίτητα καθησυχαστικά, καθώς το ακόμα ευάλωτο 1/3 του πληθυσμού της ισοδυναμεί με 400 εκατ. πολίτες.

Μέχρι στιγμής, στην Ινδία έχουν καταγραφεί περισσότερα από 31 εκατ. κρούσματα και 400.000 θάνατοι εξαιτίας του κορονοϊού. Το τελευταίο διάστημα, ο αριθμός των κρουσμάτων ανά ημέρα παρουσιάζει μια ελαφρώς πτωτική τάση, με τα κρούσματα να μην ξεπερνούν τα 40.000. Στο απόγειο του δεύτερου κύματος της πανδημίας, που έπληξε την Ινδία στα μέσα του Μαΐου, καταγράφονταν καθημερινά έως και 380.000 νέα κρούσματα.

Οι ειδικοί, ωστόσο, προειδοποιούν ήδη για την πιθανή έλευση ενός τρίτου κύματος, δεδομένης της παρουσίας διάφορων μεταλλάξεων στη χώρα, καθώς και του υπερβολικού συνωστισμού των πολιτών, ιδίως σε εμπορικά σημεία (λ.χ. υπαίθριες αγορές) και χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος.

«Η έρευνά μας δείχνει πως υπάρχει μια αχτίδα ελπίδας, ωστόσο δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό. Πρέπει να συνεχίσουμε να φερόμαστε όπως αρμόζει, δεδομένων των συνθηκών της πανδημίας», δηλώνει ο επικεφαλής του ICMR, δρ. Balram Bhargava.

Για πρώτη φορά, η έρευνα που διεξήχθη συμπεριέλαβε και παιδιά, ηλικίας 6-17 ετών. Περισσότερο από το 50% των παιδιών (8.691 στο σύνολο) είχε αντισώματα.

Η έρευνα συμπεριέλαβε, επίσης, πολλούς εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας (7.252), εκ των οποίων το 85% είχε αντισώματα. Συνολικά, όσον αφορά τους ενήλικες, αντισώματα έδειξε να έχει το 21%.

Πηγή: eleftherostypos.gr