Αστυνομικός στο Μισισίπι των ΗΠΑ πυροβόλησε το Σάββατο (20/5), 11χρονο, που είχει καλέσει τις αρχές για περιστατικό βίας. 

Ειδικότερα, το συμβάν σημειώθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου (20/5), όταν ο μικρός Αντέριεν κάλεσε στο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης την αστυνομία για να ζητήσει βοήθεια για περιστατικό βίας, σύμφωνα με το CNNi.

Ο αστυνομικός του τμήματος της Ιντιανόλα, που έσπευσε στο σπίτι του μικρού, πυροβόλησε τον 11χρονο στο στήθος για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Ο 11χρονος που πυροβολήθηκεCourtesy of Nakala Murry / AP

Η μητέρα του 11χρονου είπε στο CNNi ότι ένας «εξοργισμένος» πατέρας ενός άλλου παιδιού έφτασε στο σπίτι της στις 4:00 το πρωί του Σαββάτου. Ανησυχώντας για την ασφάλειά τους, η μητέρα ζήτησε από τον μικρό της γιο να καλέσει την αστυνομία.

Στη συνέχεια, η ίδια ανέφερε ότι ο αστυνομικός που έφτασε στο σπίτι «προέταξε το όπλο του στην μπροστινή πόρτα και ζήτησε από όσους βρίσκονταν μέσα στο σπίτι να βγουν έξω». Ο 11χρονος πυροβολήθηκε, ενώ πήγαινε προς το σαλόνι.

«Μόλις έστριψε από τη γωνία, πυροβολήθηκε», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Ο ίδιος ο αστυνομικός του είπε να βγει από το σπίτι. Ο Αντεριέν το έκανε και πυροβολήθηκε. Ρωτούσε συνέχεια, «Γιατί με πυροβόλησε;» Τι έκανα λάθος;», είπε.

Στο αγόρι διασωληνώθηκε στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μισισιπή στο Τζάκσον. Εξαιτία του πυροβολισμού τραυματίστηκε στον πνεύμονα και το συκώτι, ενώ έσπασαν και κάποια πλευρά του, όπως είπε η μητέρα του. Βγήκε από το νοσοκομείο την Τετάρτη (24/5).

Δύο ακόμη παιδιά, μεταξύ των οποίων η αδερφή του 11χρονου και ο δίχρονος ξαδερφός του, βρίσκονταν επίσης στο σπίτι τη στιγμή του πυροβολισμού.

Η οικογένεια ζητά να απολυθεί ο αστυνομικός και να απαγγελθούν κατηγορίες για τον πυροβολισμό.

Πηγή: cnn.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial