Χτύπησε κόκκινο η ένταση με τους δικηγόρους στη δίκη Λιγνάδη: «Κάτσε με τον Τριανταφυλλόπουλο» – «Πήδα τη μάντρα»

«Βολές» που στόχευαν ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο αντάλλαξαν υπεράσπιση και πολιτική αγωγή στη δίκη του κατηγορούμενου, για τέσσερις βιασμούς σε βάρος ανήλικων και ενήλικων ανδρών, Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας και ο νομικός παραστάτης του πρώτου νεαρού άνδρα που κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο καταγγέλλοντας τον βιασμό του ενώ ήταν ανήλικος, Γιάννης Βλάχος, διασταύρωσαν τα ξίφη τους με αφορμή την συγκεκριμένη μαρτυρία.

Η ένταση χτύπησε «κόκκινο» όταν ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε πως γνώριζε την διεύθυνση κατοικίας του μάρτυρα στην Ελλάδας, με τον Γιάννη Βλάχο να αντιδρά άμεσα λέγοντας: «Έχετε βάλει μπράβους και ρουφιάνους να παρακολουθείτε τους μάρτυρες;». Ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε να καταγραφεί στα πρακτικά η συγκεκριμένη αναφορά αλλά η συνέχεια ήταν ακόμη πιο επεισοδιακή παρά τις προσπάθειες της έδρας να πέσουν οι τόνοι.

Πρόεδρος: Παρακαλώ σταματήστε…

Γ. Βλάχος: Μην παραποιείτε την πραγματικότητα, δεν είναι τηλεόραση εδώ.

Α. Κούγιας: Κάτσε με τον Τριανταφυλλόπουλο εσύ…

Γ. Βλάχος: Πήδα τη μάντρα και εσύ.

Το δικαστήριο υποχρεώθηκε να διακόψει για λίγο προκειμένου να συνεχιστεί με ηρεμία η ακροαματική διαδικασία.

«Δικτατορία της ιδιαιτερότητας»

Ο Αλέξης Κούγιας, νωρίτερα, είχε σχολιάσει την κατάθεση του μάρτυρα, Αιγυπτιακής καταγωγής, κάνοντας λόγο για «διεθνή απατεώνα».

Ο συνήγορος υπεράσπισης, για ακόμη εντόπισε αντιφάσεις και κενά στην επίμαχη μαρτυρία σημειώνοντας ότι ο εντολέας του έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος του για ψευδή κατάθεση, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση με στόχο να «λογοδοτήσει ο επικίνδυνος αυτός μάρτυρας για τη ψευδή κατασκευή του, που όπως θα αποδειχθεί αποτελεί μέρος μιας σκευωρίας όπου συνεργάστηκαν δικηγόροι το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και αδίστακτοι μάρτυρες».

Ο κ. Κούγιας χαρακτήρισε αναληθή την εικόνα που επιχειρούσε να αποδώσει ο μάρτυρας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο βιογραφικό του σημείωμα. «Ο μάρτυρας διάγει πολυτελή βίο ενώ είναι ανεπάγγελτος και αυτό προκαλεί ερωτηματικά» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας και έκανε λόγο για «δικτατορία της ιδιαιτερότητας».

Από την πλευρά του, ο νομικός παραστάτης του μάρτυρα, Γιάννης Βλάχος απάντησε με την σύμβαση εργασίας του νεαρού ως σωφρονιστικός υπάλληλος στη Σουηδία που έληξε στις 28/2, καθώς και άλλα έγραφα προκειμένου να στηρίξει την κατάθεση του. Επιπλέον, κατέθεσε αίτημα με το οποίο ζητεί την επισκόπηση υλικού που έχει κατασχεθεί από ακίνητο του αδελφού του Δημήτρη Λιγνάδη, μαζί εν άλλα αντικείμενα, προκειμένου οι ένορκοι, όπως είπε, «να δουν τα ανήλικα αγκαλιά με τον κατηγορούμενο σε πορνογραφικές στάσεις». Ο Γ. Βλάχος σημείωσε ότι πρόκειται για αρχεία ηλεκτρονικά, φωτογραφίες και αρχεία ανταλλαγής μηνυμάτων καθώς και ένα παλιό τηλέφωνο ενώ ο εισαγγελέας επιφυλάχθηκε να προτείνει για το θέμα στη συνέχεια.

Πηγή: newsbeast.gr