Δημήτρης Λιγνάδης: «Είμαι αθώος, αρνούμαι τις κατηγορίες» – Η πρώτη τοποθέτηση στο δικαστήριο

Δημήτρης Λιγνάδης

«Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες. Είμαι αθώος» δήλωσε ο Δημήτρης Λιγνάδης στην πρώτη του τοποθέτηση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι κατηγορούμενος για τέσσερις βιασμούς σε βάρος ανήλικων και ενήλικων ανδρών, ο οποίος οδηγήθηκε στο δικαστήριο συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη, κατά την πρώτη τοποθέτηση του στο δικαστήριο δήλωσε ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος.

Μετά την ανάγνωση της κατηγορίας, ο Δημήτρης Λιγνάδης τοποθετήθηκε για πρώτη φορά αρνούμενος όσα του καταλογίζονται. Η διαδικασία ξεκίνησε με αίτημα της υπεράσπισης να αποχωρήσει από την αίθουσα ο Βασίλης Κυπαρισσόπουλος, ο πρώτος που είχε καταθέσει μήνυση εις βάρος του ηθοποιού για βιασμό του το 1995, υπόθεση ωστόσο που είχε παραγραφεί.

Ο συνήγορος του σκηνοθέτη και ηθοποιού, Αλέξης Κούγιας ζήτησε να βρεθεί εκτός δικαστικής αίθουσας το συγκεκριμένο πρόσωπο, που εκεί ως συνεργάτης της εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής Μαρίας Κουρτέση. Όπως είπε ο κ. Κούγιας ζητά να αποχωρήσει καθώς είναι βέβαιος ότι θα ενημερώνει τους μάρτυρες που βρίσκονται ακριβώς απ’ έξω, αφήνοντας αιχμές για στήσιμο της υπόθεσης από τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Η πολιτική αγωγή δεν διατύπωσε αντίρρηση στο αίτημα, το οποίο έκανε δεκτό το δικαστήριο.Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, πρώτος μάρτυρας στη δίκη είναι 27χρονος άνδρας, Αιγυπτιακής καταγωγής, ο οποίος απευθύνθηκε στις εισαγγελικές αρχές πριν έναν χρόνο, μηνύοντας τον καλλιτέχνη για βιασμό που, όπως αναφέρει, υπέστη το 2011 ενώ ήταν 16 ετών στο σπίτι του κατηγορούμενου. Ο μάρτυρας έχει καταθέσει ότι προσέγγισε τον κατηγορούμενο μέσω δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, καθώς ενδιαφερόταν να γίνει ηθοποιός. Αναφέρει επίσης ότι πήγε στο σπίτι του καλλιτέχνη ο οποίος τον κάλεσε για να συζητήσουν την πιθανότητα επαγγελματικής εισόδου του στον χώρο του θεάτρου.

Πηγή: eleftherostypos.gr