Η διαδικασία ενδέχεται να κρατήσει περισσότερο από ένα μήνα

Ενώπιον της Δικαιοσύνης θα βρεθεί την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για τέσσερις βιασμούς. Όπως είπε το πρωί ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας στην Super Κατερίνα σκοπεύει να ζητήσει διακοπή της δίκης για ένα μήνα καθώς το πρόγραμμά του είναι πολύ βαρύ.

«Είναι τόσο βαρύ το πρόγραμμά μου, θα ζητήσω διακοπή εντός μηνός, όχι αναβολή. Δέχομαι αφόρητη πίεση από τον κ. Λιγνάδη για να ξεκινήσει η δίκh. Έχω την ίδια μέρα Μεικτό Ορκωτό και την επομένη αρχίζει η δίκη Τοπαλούδη» είπε ο κ. Κούγιας.

Την Πέμπτη τελικά η μεταγωγή του στον Κορυδαλλό

Και ενώ η μεταγωγή του από τις φυλακές Τρίπολης στον Κορυδαλλό θα γινόταν την περασμένη εβδομάδα τελικά θα γίνει μία μέρα πριν ξεκινήσει η δίκη, δηλαδή την Πέμπτη, λόγω υπερπληθυσμού στο σωφρονιστικό κατάστημα της Αθήνας ανέφερε το Πρωινό.

Ήδη έχει ετοιμαστεί το σχέδιο μεταγωγής στην Αθήνα και το 24ωρο σχέδιο προστασίας του σκηνοθέτη, σύμφωνα με τον οποίο θα τον φυλάνε τόσο από κατά την μεταφορά του από τον Κορυδαλλό στο δικαστήριο, όσο και κατά τη διάρκεια της δίκης, με αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο χώρο.

Δικηγόρος θυμάτων: Ένα θύμα βιασμού δεν είναι πάντα έτοιμο να το καταγγείλει εντός 48 ωρών

Πρόσωπο με πρόσωπο θα βρεθούν με τον Δημήτρη Λιγνάδη τα φερόμενα ως θύματα. Η δικηγόρος κάποιων εκ των μηνυτών, Μαρία Κουρτέση, μίλησε στο «Mega Καλημέρα» για την πολύκροτη υπόθεση.

«Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για το θέμα, όχι μόνο για την υπόθεση Λιγνάδη, αλλά και για όλα όσα ήταν η αρχή για να ξεκινήσει το #meToo. Η συζήτηση γίνεται για να ενθαρρύνεται το θύμα και να καταγγέλει οποιοδήποτε περιστατικό» είπε.

«Αφενός ο νόμος, επειδή είναι κακούργημα, για κάποιο λόγο δίνει ένα μεγάλο διάστημα παραγραφής, δηλαδή τα 15 έτη. Αλίμονο εάν αυτό το αδίκημα δεν είχε αυτή την παραγραφή για πολύ συγκεκριμένους κοινωνικούς και εγκληματολογικούς λόγους. Ένα θύμα βιασμού δεν είναι πάντα έτοιμο να το καταγγείλει εντός 48 ωρών που θα ήταν και ό,τι καλύτερο προκειμένου να έχουμε ένα επιπλέον αποδεικτικό μέσον, βοήθημα, που είναι η ιατροδικαστική έκθεση ή οι τοξικολογικές εξετάσεις και άλλα», δήλωσε αρχικά η κ. Κουρτέση.

«Εδώ, εάν ήταν ετσι η πραγματικότητα ή έτσι θα έπρεπε να είναι αποκλειστικά, θα έπρεπε αυτό το αδίκημα να διώκεται κατ’ έγκληση και να καταγγέλεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας 48 ωρών ή εστω 2-4 ημερών, το οποίο είναι άτοπο, κοινωνικά, εγκληματολογικά ή άτοπο από την πλευρά της νομικής επιστήμης. Επειδή η συγκεκριμένη υπόθεση έχει πρωτοφανή περιστατικά, θα δούμε πάρα πολλά στοιχεία τα οποία θα μας δείξουν γιατί αυτό το έγκλημα δεν είναι εφικτό να καταγγελθεί έγκαιρα», πρόσθεσε.

Στον 1,5 μήνα η διάρκεια της δίκης

«Τα άτομα είναι έως 24 ετών και είναι καθόλα έτοιμα να αντιμετωπίσουν τον φερόμενο ως θύτη τους. Από τη στιγμή που βρήκαν το κουράγιο να το καταγγείλουν και από τη στιγμή που υπάρχουν 6 βουλεύματα, που επιβεβαιώνουν πλήρως τους ισχυρισμούς τους, δεν είναι μία απλή παραπομπή, το θέμα εξετάζεται επιστημονικά από τους δικαστές», δήλωσε η κ. Κουρτέση.

«Θα ζητήσουμε να υποβάλουμε ερωτήσεις δια ζώσης στον φερόμενο ως θύτη. Η υπόθεση μπορεί να διαρκέσει πάρα πολύ καιρό, καθώς η δικογραφία είναι ογκώδης. Έχουμε 4 θύματα και για το καθένα, υπάρχει τεράστια δικογραφία. Υπολογίζεται στον ένα με 1,5 μήνα η διάρκεια, γιατί θα υπάρχουν πολλά άτομα που θα πρέπει να μιλήσουν ή να αγορεύσουν, μεταξύ αυτών και ο κατηγορούμενος όπως και ο Εισαγγελέας», συμπλήρωσε.

«Τα εγκλήματα πρέπει να καταγγέλονται και πρέπει να κρατήσουμε ένα μέτρο σε αυτά τα πολύ ευαίσθητα ζητήματα», κατέληξε η κ. Κουρτέση.

Πηγή: newsbeast.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial