Σταματίνα Τσιμτσιλή για Σάκη Ρουβά: «Το θύμα δεν είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης, έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός»

Σταματίνα Τσιμτσιλή για Σάκη Ρουβά: «Το θύμα δεν είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης, έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός»

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή και η ομάδα της στο Happy Day τοποθετήθηκαν το πρωί της Δευτέρας 14/2 για τις δηλώσεις που έκανε ο Σάκης Ρουβάς για τον Δημήτρη Λιγνάδη. Τα λεγόμενα του τραγουδιστή προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων και σχολιάστηκαν πολύ το Σαββατοκύριακο.

«Το μεγαλύτερο λάθος που έκανε σε αυτές τις δηλώσεις ήταν ότι εστίασε στον Δημήτρη Λιγνάδη σαν να είναι αυτός το θύμα, ενώ τα θύματα είναι αυτοί που βάζουν τον Λιγνάδη στο εδώλιο. Φυσικά και θα έχει ενδιαφέρον για κάποιον να διερευνήσει από πού ξεκινάνε τα προβλήματα, από τα παιδικά χρόνια, από την πορεία της ζωής του και ενδεχομένως να τον αγκαλιάσει όπως είπε για να τον βοηθήσει να ξεπεράσει κάποια πράγματα. Αυτή τη στιγμή η αγκαλιά μας πρέπει να υπάρχει για τα θύματα, το μπράβο μας πρέπει να υπάρχει για τα θύματα που βρήκαν τη δύναμη χρόνια μετά να καταγγείλουν αυτό που τους συνέβη» ανέφερε αρχικά η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

«Η κατανόησή μας, η στήριξή μας, η έμπρακτη, η ουσιαστική, η ηθική, πρέπει να είναι απέναντι στα θύματα. Το θύμα δεν είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης. Ο Δημήτρης Λιγνάδης κατηγορείται ως θύτης. Το τι όντως έχει συμβεί και πώς έχει συμβεί δε θα το αποφασίσουμε εμείς σε ένα λαϊκό δικαστήριο αλλά θα αποφανθεί η δικαιοσύνη. Ακριβώς επειδή αυτή η συνέντευξη ήρθε μία ημέρα μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, έπρεπε να είναι ο Σάκης ακόμα πιο προσεκτικός» συνέχισε η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Και κατέληξε: «Οι άνθρωποι που έχουμε δημόσιο λόγο πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί γιατί μπορείς όντως να θες να πεις έναν καλό λόγο για έναν άνθρωπο που γνώρισες σε μία συγκεκριμένη στιγμή της ζωής σου και δεν σου έδωσε τέτοιο δικαίωμα, αλλά καλώς ή κακώς αυτός ο άνθρωπος έχει συσχετιστεί με το ελληνικό #metoo, είναι ένας άνθρωπος που τον κατήγγειλαν κάποιοι άνθρωποι για κάποια εγκλήματα. Όλη η κοινωνία περιμένει τη δικαίωση αυτών των θυμάτων οπότε δεν ξέρω αν είναι η χρονική στιγμή για να κάνεις εσύ κάτι τέτοιο».

Με τη σειρά του, και ο Δημήτρης Παπανώτας τοποθετήθηκε σχετικά, λέγοντας πως «έκανε ένα λάθος ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης, να πέσουμε να τον φάμε όλοι μαζί; Τέτοιες λυσσαλέες αντιδράσεις που θυμίζουν γαλλική επανάσταση και λαϊκά δικαστήρια, αυτά εμένα με ανατριχιάζουν. Είναι τραγικό όλο αυτό το πράγμα».

Δες το σχετικό απόσπασμα από το Happy Day:

Πηγή: tlife.gr