Τέλος από παντού ο Πέτρος Φιλιππίδης

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ερευνάται για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008. Οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014. Eδώ και καιρό βρίσκεται στην φυλακή ο ηθοποιός και πλέον λήφθηκε μια ακόμα απόφαση εις βάρος του, αυτή τη φορά από τα κανάλια.

Αποφάσισαν να του ρίξουν «μαύρο» μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή του, οπότε κάθε σειρά ή ταινία (ή θεατρική παράσταση) που έχει το όνομα του, δεν θα ξαναπροβληθεί από την μικρή οθόνη. Έτσι μετά την απομάκρυνσή του από την σειρά «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί αποφάσισαν από κοινού να αγνοήσουν παραγωγές στις οποίες συμμετείχε ο ίδιος. Αυτό θα αλλάξει μόνο αν υπάρξει αθωωτική απόφαση, κάτι που δείχνει αδύνατο. Δυστυχώς βέβαια θα την πληρώσει και όλο το επιτελείο που συμμετείχε στις εκάστοτε παραγωγές, διότι από τις επαναλήψεις, αποδίδονταν πνευματικά δικαιώματα, τα οποία στο εξής τα χάνουν.

Να θυμίσουμε πως πριν λίγο καιρό, ο ηθοποιός κλήθηκε σε απολογία από την 15η τακτική ανακρίτρια που διενεργεί την έρευνα και απολογήθηκε για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Στην απολογία του αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών, αλλά οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί ο βιασμός που αποδίδεται στον επιφανή ηθοποιό φέρεται να έχει τελεστεί το 2008. Η καταγγελία για την υπόθεση φαίνεται αρχικά να αφορούσε απόπειρα βιασμού και σύμφωνα με πληροφορίες αναβαθμίστηκε από τον εισαγγελικό λειτουργό ο οποίος έκρινε πως πρόκειται για τετελεσμένη πράξη. Ο βιασμός φέρεται να τελέστηκε στο καμαρίνι του ηθοποιού, όπου το θύμα πήγε προκειμένου να συζητήσουν για κάποιον ρόλο.

Τα αδικήματα που οδήγησαν στο τέλος του

Οι δύο απόπειρες βιασμού που βαρύνουν τον Πέτρο Φιλιππίδη, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τελέστηκαν το 2010 και το 2014 με τις παθούσες να υποστηρίζουν πως ήρθαν αντιμέτωπες με βίαιες πράξεις του ελεγχόμενου, ενώ βρέθηκαν μαζί του για επαγγελματικούς λόγους. Στη μία περίπτωση, που αφορά το έτος 2010, ο κατηγορούμενος ηθοποιός φέρεται να απομόνωσε τη συνάδελφό του στο καμαρίνι του και μέσω έντονων χτυπημάτων την κακοποίησε σεξουαλικά, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, το 2014, η παθούσα κλειδώθηκε από τον δράστη μέσα στο αυτοκίνητο του σε ερημική τοποθεσία το Ψυχικό όπου ήρθε αντιμέτωπη με έντονα βίαιη συμπεριφορά. Η γυναίκα, επίσης γνωστή ηθοποιός, καταγγέλλει ότι μετά από επαγγελματική συνάντηση που είχε με τον κατηγορούμενο αποδέχθηκε την προσφορά του να την πάει στο σπίτι της με το αυτοκίνητο του.

Ο ηθοποιός, σύμφωνα με τις καταγγελίες, όταν παρά τη βία που ασκούσε δεν επιτύγχανε τον στόχο του φαίνεται να εξαπέλυε απειλές στις συναδέλφους του για επαγγελματικό αποκλεισμό τους. Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, ο Πέτρος Φιλιππίδης κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα με τις εξηγήσεις του, στο οποίο είχε αρνηθεί τα όσα του προσάπτουν οι καταγγέλλουσες.

Πηγή: cineramen.gr