«Δεν με ενδιαφέρουν οι απόψεις μου»

Ο Θοδωρής Αθερίδης παρότρυνε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας να αναζητήσουν βοήθεια. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε, ο Θοδωρής Αθερίδης μίλησε για τα αντικαταθλιπτικά που τον έχουν βοηθήσει και εξομολογήθηκε πως είπε στον γιατρό του ότι δεν θέλει να τα κόψει ποτέ. 

«Ο εαυτούλης μου είναι ό,τι καλύτερο έχω γνωρίσει στη Γη. Αυτό το σαρκίο που το κουβαλάω καλό θα είναι να τα πηγαίνω καλά μαζί του. Δεν τα πήγαινα πάντα καλά μαζί του. Οι πανικοί ήταν απερίγραπτοι», δήλωσε αρχικά μιλώντας στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» του Action24. 

«Αυτά ξεκίνησαν στην εφηβεία και κράτησαν μέχρι τα 27, μία δεκαετία γερή. Μέχρι που έκανα για πρώτη φορά ομοιοπαθητική κι αυτό το πράγμα ήρθε και χαλάρωσε. Και για πολλά χρόνια μετά, κόβοντας και το αλκοόλ, σταθεροποιήθηκε ακόμα καλύτερα. Όταν χρειάστηκε στα μεγάλα ζόρια να πάρω Lexotanil, τότε κατάλαβα ότι το θέμα δεν είναι κυρίως ψυχολογικό, είναι σωματικό. Είσαι κατασκευασμένος να γεννάς άγχος», συμπλήρωσε ο Θοδωρής Αθερίδης. 

«Η γενικευμένη αγχώδης διαταραχή είναι κάτι που το έχω μάλλον από παιδί. Κάτι στο κεφάλι πρέπει να είναι, η αμυγδαλή δεν ξέρω τι, το οποίο ρυθμίζεται με ένα χάπι. Zanax δεν έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου, Lexotanil έχω πάρει. Όμως, επειδή αυτά προκαλούν εθισμό, είναι καλό να μην τα παίρνεις. Πιο ωραίο για να το ελέγξεις αυτό είναι με μοντέρνα αντικαταθλιπτικά, όπως αυτά που παίρνω εγώ και έχω γίνει… ωραίος», συνέχισε. 

«Εγώ είπα στον γιατρό ότι δεν θέλω να τα κόψω ποτέ στη ζωή μου. Του λέω: “κάνουν κακό;”, μου λέει: “όχι αλλά αν δεν χρειάζεται”. Του λέω: “όχι, εγώ δεν θέλω να τα σταματήσω”», περιέγραψε. 

«Εγώ δεν έχω ταμπού με τα ψυχοφάρμακα. Ειλικρινά παροτρύνω τον κόσμο, εάν δεν νιώθει καλά με τον εαυτό του, να βοηθηθεί. Δηλαδή όταν πονάει το δόντι σου, το αφήνεις να πονάει; Δεν παίρνεις κάτι;», διερωτήθηκε ο Θοδωρής Αθερίδης. 

Θοδωρής Αθερίδης: Δεν με ενδιαφέρουν οι απόψεις μου 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Θοδωρής Αθερίδης εξέφρασε την εκτίμηση πως το πιο υγιές είναι να αλλάζει κάποιος απόψεις. 

«Δεν με ενδιαφέρουν οι απόψεις μου», δήλωσε αρχικά. «Το πιο υγιές από όλα είναι να αλλάζεις απόψεις», συμπλήρωσε. «Έχει διαφορά το να αλλάζεις απόψεις από το να είσαι όπου φυσάει ο άνεμος. Νομίζω είναι θέμα ωρίμανσης και προτεραιοτήτων. Έχω καταλάβει ότι δεν είναι οι απόψεις αυτό που έχει σημασία στη ζωή», τόνισε ο ηθοποιός. 

«Ο αγώνας με τη βλακεία τελείωσε, χάσαμε»

«Ο αγώνας με τη βλακεία τελείωσε, χάσαμε», τόνισε στην ίδια συνέντευξη ο Θοδωρής Αθερίδης. 

«Είμαστε τουλάχιστον στον μεσαίωνα, όπου ό,τι και να πεις γίνεται σημαία του βλάκα», συμπλήρωσε. 

«Έχουμε τη δημοκρατία που μας αρμόζει», υπογράμμισε σε άλλο σημείο. «Δεν μπορώ να κατηγορήσω τους πολιτικούς, εμείς του φέρνουμε, εμείς θα τους φάμε στη μάπα», συμπλήρωσε. 

«Αν οι άνθρωποι ψήφιζαν με βάση το προσωπικό συμφέρον τους αποκλειστικά θα είχαμε πραγματική δημοκρατία. Δεν υπάρχει πολιτικός με ιδεολογία. Είναι αυτοσκοπός η εξουσία και οι ιδεολογίες είναι για τον κόσμο. Να έχει ο κόσμος ιδεολογία για να έχει ταυτότητα. Αυτοί που κυβερνούν πιστεύω ότι δεν έχουν καμία ιδεολογία», πρόσθεσε ο Θοδωρής Αθερίδης. 

Πηγή: lifo.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial