Αδιανόητη δήλωση Θεοχάρη: Δεν υπάρχουν ακυρώσεις στη Μύκονο

Θεοχάρης

«Δεν υπάρχουν ακυρώσεις στη Μύκονο. Υπάρχουν μόνο ακυρώσεις στη φαντασία όσων διαδίδουν ή γράφουν αυτά τα πράγματα», δήλωσε ο κ. Θεοχάρης στη Βουλή. 

«Και με την πρόεδρο των ξενοδόχων μίλησα και με επιχειρηματίες του νησιού μίλησα, παραμένουν οι ακυρώσεις όπως ακριβώς ήταν και τις προηγούμενες ημέρες», συμπλήρωσε ο υπουργός Τουρισμού. 

«Το τουριστικό προϊόν είναι ασφαλές γιατί βάζουμε εμείς την ασφάλεια στο κέντρο, παίρνουμε τα κατάλληλα μέτρα. Δεν υποσχεθήκαμε σε κανέναν ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι εύκολο», ανέφερε ακόμη ο κ. Θεοχάρης στην ίδια τοποθέτηση, ενώ επεσήμανε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο η αύξηση των κρουσμάτων δεν οφείλεται στον τουρισμό, αλλά στη μετάλλαξη Δέλτα. 

Δήμαρχος Μυκόνου: Μαζικές ακυρώσεις 

Αν και ο υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι δεν προκάλεσαν ακυρώσεις τα νέα μέτρα που επιβλήθηκαν στη Μύκονο, ο δήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Κουκάς, παρουσίασε μια διαφορετική εικόνα και μίλησε για ζημιά δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. 

«Δεν σας κρύβω ότι έχει γίνει ζημιά δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ – για να μην πω παραπάνω. Οι ακυρώσεις είναι μαζικές, γιατί δυστυχώς έγινε κακή επικοινωνία. Θεωρήθηκε ότι επρόκειτο για lockdown, ενώ δεν είναι. Δεν έκλεισε το νησί, είναι πρόσθετα περιοριστικά μέτρα», τόνισε ο δήμαρχος Μυκόνου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της ΚΕΔΕ. 

Στην τοποθέτησή του ο κ. Κουκάς χαρακτήρισε άδικη και άστοχη την επιβολή νέων μέτρων, ενώ συμπλήρωσε ότι ο δήμος αντιπροτείνει άλλα, προκειμένου να γίνει διαχείριση της κατάστασης στο νησί. 

Μεταξύ άλλων, ο δήμος αντιπροτείνει υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους στη Χώρα της Μυκόνου και όπου αλλού υπάρχει συγχρωτισμός, όπως και να ανανεώνεται το Green Pass των επισκεπτών του νησιού κάθε 72 ώρες. Ακόμη, ο κ. Κουκάς σημείωσε πως οι επιχειρηματίες δήλωσαν πως σε κάθε εργαζόμενο που θα εμβολιάζεται θα δίνουν μπόνους 150 ευρώ. 

Πηγή: lifo.gr