Χρυσοχοΐδης: «Κινδυνεύει με κλείσιμο η Ίος»

Χρυσοχοΐδης

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Ίο λέγοντας πως είναι ορατός ο κίνδυνος το νησί να κλείσει.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ο κ. Χρυσοχοΐδης ρωτήθηκε για την κατάσταση στην Ίο. Είπε πως «μετά από πρόσκληση του δημάρχου και σε συνεννόηση με τον Νίκο Χαρδαλιά πήγα εκεί. Είναι ένα μικρό νησί με χιλιάδες άτομα στους δρόμους.

Υπάρχει ορατός κίνδυνος το νησί να κλείσει, γι΄ αυτό πήγα εκεί. Έχουν ήδη επιβληθεί ποινές σε επαγγελματίες που δεν τηρούσαν τα μέτρα. Αύριο (29/7) θα είναι εκεί 30 αστυνομικοί για να επιβάλουν την τήρηση των μέτρων».

Όσο για τη Μύκονο ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως έχουν σταλεί 186 αστυνομικοί με νέα διοίκηση και γίνεται σοβαρή δουλειά για την τήρηση των μέτρων, αλλά και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Ηρωική προσπάθεια στη Σταμάτα – Έσωζαν κόσμο μέσα από τα σπίτια

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στη φωτιά στη Σταμάτα. Σημείωσε πως η παρουσία των εναέριων μέσων ήταν εντυπωσιακή. Εξήρε συγχρόνως, τον υψηλό επαγγελματισμό των στελεχών της Πυροσβεστικής και την ηρωική προσπάθεια των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ «που έσωζαν κόσμο μέσα από τα σπίτια τους».

Ο υπουργός ανέφερε ότι τα χειρότερα αποφεύχθηκαν, επειδή η συγκεκριμένη περιοχή είχε επιλεγεί και καθαριστεί πλήρως.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι υπάρχει ένας ύποπτος για τη φωτιά αλλά δεν έχουν εντοπιστεί ευθύνες για εμπρησμό.

Πηγή: newsbeast.gr