Κουτσούμπας: «Για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα του λαού πρέπει να αλλάξουμε ρότα»

«Για να υπηρετηθεί ο εργαζόμενος λαός και να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα του, πρέπει να αλλάξουμε ρότα» τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνάντηση με δημάρχους της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

«Χρειάζονται εκ βάθρων αλλαγές στην κοινωνία, στην οικονομία, στην πολιτική, στο σύστημα όλο. Βεβαίως, χρειάζεται άλλος δρόμος ανάπτυξης» πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι μέσα σε αυτή τη γενική θεώρηση του ΚΚΕ εντάσσονται και τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της Δ. Θεσσαλονίκης, οικονομικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά, κά.

«Αυτό που πρυτανεύει στη σκέψη μας, είναι πώς θα υπηρετήσουμε καλύτερα τα συμφέροντα των εργαζομένων, του λαού της Θεσσαλονίκης συνολικά και ειδικότερα, των εργαζομένων των λαϊκών στρωμάτων, μικροεπιχειρηματιών, αυτοαπασχολούμενων, εκτός από των μισθωτών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και των κατοίκων της Δ. Θεσσαλονίκης» σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε: «Αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς και θα έπρεπε όλους να τους ενδιαφέρει, είναι αυτό που λέμε, ο εργαζόμενος λαός. Αυτός που παράγει τον πλούτο της χώρας. Αυτός που υποφέρει και δεν είναι η ελίτ, η ολιγαρχία, όποια ορολογία κι αν χρησιμοποιεί ο καθένας».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε ότι το κόμμα με τοπικές οργανώσεις στηρίζει τα αιτήματα των κατοίκων της δυτικής Θεσσαλονίκης. Κοινοβουλευτικά έχει κάνει πολλές παρεμβάσεις για ποικίλα ζητήματα. Αφορούν τη σχολική στέγη, την υγεία και πρόληψη, τη δυσοσμία του παραλιακού μετώπου στα δυτικά, τις συγκοινωνίες, τα αντιπλημμυρικά έργα, τα απορρίμματα κ.α.

«Ο αγώνας και η συσπείρωση, η συντονισμένη δράση μπορεί να φέρει αποτελέσματα»

Ο κ. Κουτσούμπας άκουσε μαζί με τους δημάρχους, που επιθυμούν μεταφορά της ΔΕΘ στα δυτικά και ανάπλαση του υπάρχοντος χώρου σε πάρκο, και την Επιτροπή Κατοίκων που διεκδικεί τη μετατροπή του χώρου της ΔΕΘ σε μητροπολιτικό πάρκο. Εξέφρασε την άποψη, ότι ο χώρος που βρίσκεται σήμερα η ΔΕΘ πρέπει να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά ενός «μητροπολιτικού πάρκου». Μέρος που θα κυριαρχεί το πράσινο, με χώρους πολιτισμού, αθλητισμού, δράσεων για τη νεολαία και αναψυχής. Όχι να γίνει ένα άλλο επιχειρηματικό κέντρο. Για τέτοιες δραστηριότητες υπάρχουν κι άλλες δυνατότητες και λύσεις.

«Και από αυτή την άποψη είχαμε μια επιφύλαξη. Είχαμε πει ότι δεν πρέπει να προσχωρήσει ο ενιαίος χωρικός σχεδιασμός -ο οποίος έχει εγκριθεί, από ότι ξέρουμε όλοι- και βεβαίως πρέπει να συζητήσουμε μια σειρά ζητήματα, που έχουν να κάνουν με αυτές τις χρήσεις».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και πήραν τον λόγο ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο δήμαρχος Ευόσμου Κορδελιού, Κλεάνθης Μανδαλιανός και ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης και μέλη της Κίνησης Πολιτών (ο πρώην υπουργός Γ. Μαγκριώτης, η δημοτική σύμβουλος Ρ. Καλφακάκου, ο πανεπιστημιακός Γρ. Ζαρωτιάδης, κά), ενώ παρέστησαν επίσης και οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γ. Βελλής και Λ. Στολτίδης και στελέχη του ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ