Κουτσούμπας: «Το νομοσχέδιο Κεραμέως φέρνει εκπαιδευτικό μεσαίωνα»

Ο κ. Κουτσούμπας προχώρησε σε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση. Σχολίασε πως «αντί να ασχολείστε με το πως θα ανοίξουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο με ασφάλεια», ασχολείστε με το «πως θα βάλετε νέους ταξικούς φραγμούς» στο σχολείο. Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ανοίγει το δρόμο «να μπαίνει εισιτήριο σε δραστηριότητες στα σχολεία». «Ντροπή σας!» σημείωσε και προειδοποίησε ότι «τα παιδιά του ελληνικού λαού δεν θα γίνουν καύσιμη ύλη για τα σχέδιά σας, για τις ορέξεις του ΟΟΣΑ και του ΣΕΒ».

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε ακόμη «κατάπτυστη» τη ρύθμιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Σημειώνοντας πως «η μόνη λύση είναι έστω και τώρα να αποσυρθεί γιατί είστε όλοι οι υποκριτές. Από τη μια η κ. Κεραμέως που λέει ότι θέλουμε αποφοίτους και όχι εισαχθέντες». Παράλληλα, «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βρήκε στρωμένο το δρόμο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» και νομοθετικά και ιδεολογικά υποστήριξε ο κ. Κουτσούμπας. «Εσείς κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνατε το Λύκειο πιο ψυχοφθόρο εξεταστικό κέντρο;» διερωτήθηκε και υπενθύμισε πως «το υπουργείο Παιδείας επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έλεγε ότι τα πανεπιστήμια πρέπει να καθορίζουν το προφίλ των εισαχθέντων; Σας έδωσε και συγχαρητήρια η κυρία Κεραμέως ότι τα αναγνωρίσατε γιατί ήταν και οδηγία της ΕΕ».

Διορισμοί μόλις του 20%

Ως προς τους 11.700 νέους διορισμούς στην εκπαίδευση, για τον Περισσό «αυτοί οι διορισμοί μόλις το 20% των κενών και ο Σεπτέμβρης έρχεται. Και θα έρθει πάλι με πάρα πολλά προβλήματα και πολλά κενά». Ταυτόχρονα ο ΓΓ του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στην εμβολιαστική καμπάνια για την νέα γενιά. Παρατηρώντας πως «το πιο επικίνδυνο είναι ο εμβολιασμός να καθίσταται αντικείμενο συναλλαγής» ως προς τα κίνητρα της κυβέρνησης στους νέους.

«Το νομοσχέδιό σας είναι μνημείο σκοταδισμού» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας. Σημειώνοντας πως «δεν δίνει απάντηση στο άγχος των γονιών να δουν τα παιδιά τους να προκόβουν». Μετατρέπει αντίστοιχα τον εκπαιδευτικό σε «άβουλο υπάλληλο». «Εμείς πρώτοι από όλους θέλουμε πλούτο πηγών και ηλεκτρονικών μέσων» υπογράμμισε ακόμη ο ΓΓ του ΚΚΕ. Ανακοινώνοντας τέλος, πως «θα εισπράξετε ένα μεγάλο και ηχηρό «όχι» στην ψηφοφορία.

Πηγή: thestival.gr