Λοβέρδος: «Θα υπερδιπλασιάσω τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ»

Ανεβαίνουν οι τόνοι στο ΚΙΝΑΛ, στην τελική ευθεία για τις εσωκομματικές εκλογές. Ο υποψήφιος για την ηγεσία, Ανδρέας Λοβέρδος, τόνισε ότι αν εκλεγεί θα επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ υποσχόμενος υπερδιπλασιασμό των ποσοστών του κόμματος.

«Εγώ μιλώ για επιστροφή με το ΠΑΣΟΚ. Άρα δεν έχει ΚΙΝΑΛ. Ένα πολιτικό φορέα, ένα κόμμα που άλλαξε την Ελλάδα, θέλουμε να ξανά γυρίσουμε στις καλές μέρες. Το όνομα ΠΑΣΟΚ το σηματοδοτεί αυτό ως τάση και ελπίδα» σημείωσε ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας στο MEGA Σαββατοκύριακο.

«Όποιος μιλά για ΠΑΣΟΚ μιλά για ένα μεγάλο κόμμα. Άρα το ερώτημα με ποιον θα πάτε, ποιανού θα είστε δεκανίκι, δεν στέκει. Απορρίπτεται. Εάν εκλεγώ, θα διαμορφώσω τις συνθήκες ότι οι άλλοι θα ρωτάν αν θα έρθουν μαζί μας ή όχι» πρόσθεσε.

Ο Α. Λοβέρδος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προοδευτικό κόμμα. Μιλάμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην βουλή κάποιες φορές διαμορφώνουμε μαζί αντιπολιτευτική πολιτική, αλλά δεν είναι προοδευτικό κόμμα. Τα προοδευτικά, σοσιαλδημοκρατικά, τα κόμματα του κέντρου ή της αριστεράς, προβάλλουν ως πρώτη ανάγκη την δημοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ την δημοκρατία στις σχέσεις με τη δικαιοσύνη, τις ανεξάρτητες αρχές, με τους αντιπάλους, τα θεωρεί δευτερεύοντα, τριτεύοντα, τεταρτεύοντα. Από ότι μας έδειξε όταν κυβερνούσε και από ότι λέει ο αρχηγός του τώρα, ότι θεσμός εξουσίας έχει παραχθεί στον δυτικό κόσμο, τα θεωρεί αρμούς εξουσίας, που πρέπει κάθε κυβέρνηση να υφαρπάζει. Προοδευτική κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ εγώ δεν βλέπω. Προοδευτική κυβέρνηση ως σύνθημα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν στέκει».

Ο κ. Λοβέρδος εξήγησε γιατί κατεβαίνει υποψήφιος, αφήνοντας αιχμές για την νυν πρόεδρο Φώφη Γεννηματά.

«Τα δημοσκοπικά δεδομένα με έκαναν να βγω μπροστά και να διεκδικήσω την ηγεσία της παράταξης. Τα δημοσκοπικά δεδομένα που μας αιχμαλωτίζουν, στο 6, 7, 8% δεν με εκφράζουν. Υπόσχομαι ότι οι δυνάμεις της δικής μας παράταξης θα υπερδιπλασιαστούν. Κι εγώ μπορώ» τόνισε.

Στο ερώτημα αν θα συνεργαζόταν με τη ΝΔ είπε ότι «ισχύει η ίδια απάντηση» και πώς «όλοι σε θέλουν για δεκανίκια. Το ερώτημα αυτό ταπεινώνει τους πολίτες της δημοκρατικής παράταξης».

Ανακούφιση κόσμου από την εξαγγελία Μητσοτάκη για γονικές παροχές

Ακόμα, σχολιάζοντας την εξαγγελία Μητσοτάκη για τις γονικές παροχές στη ΔΕΘ είπε ότι ανακουφίστηκε πολύς κόσμος. «Δεν μπορώ να το δω ανάποδα και να πω ότι δεν είναι καλό. Όποιος αντιστρατεύεται τη λογική χάνει».

Γιατί μόνο 800 ευρώ ο βασικός, κ. Τσίπρα;

Τέλος, σχολίασε ειρωνικά, την χθεσινή εξαγγελία Τσίπρα για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ: «Προφανώς συμφωνώ αλλά θέλω να τη ζυγίσουμε με τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και σταδιακά. Γιατί 800; Γιατί είσαι τσίπης; 2000-3000 ευρώ. Δεν στέκουν αυτά τα πράγματα».

«Όσο παραμένουμε στο 5%, 6%, 7% οι αντίπαλοι θα μας αντιμετωπίζουν ως λάφυρο»

Επίσης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή τη χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της 85ης ΔΕΘ και το σύνθημα «νέα αρχή» που χρησιμοποίησε, προχώρησε σε ένα tweet που αναφέρει: «Όσο θα παραμένουμε στο 5%, 6%, 7% οι αντίπαλοι θα μας αντιμετωπίζουν ως λάφυρο λεηλατώντας σήματα, συνθήματα και χρώματα. Ένα είναι το δίλημμα: ποιος μπορεί να βγάλει την παράταξη από αυτό το τέλμα;».

Πηγή: iefimerida.gr