Πελώνη – Γλυκά Νερά: Αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για τα ειδεχθή εγκλήματα

Στην υπόθεση των Γλυκών Νερών και την αποτρόπαια δολοφονία της Καρολάιν που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος ερωτηθείσα για το αν επίκειται αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου. 

Όπως εξήγησε η Αριστοτελία Πελώνη έχει ανατεθεί αυτό το έργο από την κυβέρνηση στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή για το νέο ποινικό κώδικα.

«Αναμένουμε τις εισηγήσεις πολύ σύντομα και σε κάθε περίπτωση η κατεύθυνση είναι για αυστηροποίηση του πλαισίου για όλα τα ειδεχθή εγκλήματα» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Yπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας έχει προαναγγείλει την αυστηροποίηση των ποινών επισημαίνοντας: «Η στιγμή χρειάζεται ψυχραιμία. Έχουν ληφθεί όλα υπόψη της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, νομίζω ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της άλλης θα μας παρουσιάσουν τις προτεινόμενες αλλαγές.

Θα έχουμε το χρόνο να τις επεξεργαστούμε και στο υπουργείο Δικαιοσύνης, να δούμε αν αυτά τα άρθρα τα οποία προτείνονται ενδεχομένως χρειάζονται περαιτέρω αλλαγές ή περαιτέρω βελτιώσεις και πολύ σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να προωθήσουμε τη νομοθετική πρωτοβουλία η οποία θα αφορά στις αλλαγές του ποινικού κώδικα».

Πηγή: newsbeast.gr