Πλακιωτάκης: Όχι ταξίδι σε νησιά χωρίς πιστοποιητικό

Πλακιωτάκης

Σε διευκρινίσεις αναφορικά με τα ταξίδια με πλοίο προχώρησε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης την Τρίτη (6/7) ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ξεκαθαρίζοντας πως «δεν μπορείς να ταξιδεύεις στα νησιά χωρίς τα απαιτούμενα πιστοποιητικά» υπογράμμισε. Οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται στα λιμάνια μία ώρα πριν αναχωρήσουν για τον προορισμό τους.

«Ο στρατηγικός σχεδιασμός είναι τα μέτρα (για τα ταξίδια στα νησιά) να διατηρηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, τουλάχιστον έως τα τέλη Σεπτεμβρίου» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Οι επιβάτες να τηρούν τα μέτρα»

«Οι επιβάτες πρέπει να βρίσκονται στα λιμάνια τουλάχιστον μία ώρα πριν την αναχώρησή τους. Να τηρούν τα μέτρα, ενώ χωρίς τα απαιτούμενα πιστοποιητικά δεν μπορείς να ταξιδέψεις. Κάτι που έγινε χθες και σε κάποιους ταξιδιώτες» υπογράμμισε ο υπουργός Ναυτιλίας.

«Εξαιρούνται από rapid και μοριακά τεστ οι μόνιμοι κάτοικοι για τις περιοχές Κόστα – Σπέτσες και Μετόχι – Ύδρα. Χρειάζονται μόνο self test» είπε και εξήγησε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία ήταν ενήμερη για τα νέα μέτρα».

«Τα μέτρα είναι απαραίτητα για να προστατευτεί η υγεία όλων μας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τη νέα απειλή μετάλλαξης του ιού» διαμήνυσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν σήμερα»

Η χθεσινή πρώτη ημέρα σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας σε γενικές γραμμές κύλησε ομαλά. «Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν σήμερα. Έχω σύσκεψη με περιφερειάρχες για ενίσχυση των ελέγχων σε πλοία και λιμάνια ώστε να επιτηρήσουμε την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων» επεσήμανε.

Πηγή: newsbeast.gr