Σε πλήρη εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα για τη «λίστα Πέτσα»

Αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας αποτελεί η αποκαλούμενη «λίστα Πέτσα» με βάση τη σχετική αναφορά που είχαν καταθέσει πριν από μήνες 48 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες.

Η δικαιοσύνη είχε παρέμβει από τον περασμένο Απρίλιο και η έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως επισημαίνουν πηγές από το χώρο της δικαιοσύνης απαντώντας στα περί αδρανείς των δικαστικών αρχών για το επίμαχο θέμα που έχει προσλάβει και πολιτικές διατάσεις.

Στη Βουλή το σκέλος που αφορά τους πολιτικούς

Το σκέλος της αναφοράς που αφορούσε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υφυπουργού στον πρωθυπουργό Στέλιου Πέτσα και του υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη έχει διαβιβαστεί αμελλητί με βάση το Σύνταγμα από τον περασμένο Μάιο στη Βουλή για τις δικές της ενέργειες, καθώς οι οικονομικοί εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση εκ του νόμου δεν έχουν αρμοδιότητα να ερευνήσουν τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων. Έτσι η έρευνα αφορά στα φυσικά πρόσωπα, τους εκπροσώπους της εταιρείας δηλαδή που ανέλαβε να μοιράσει τα κονδύλια στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την διαφημιστική καμπάνια σχετικά με την COVID-19.

Για τα πολιτικά πρόσωπα η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή με διερευνώμενο αδίκημα αυτό της απιστίας εις βάρος του δημοσίου. Στην αναφορά γινόταν λόγος για κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ, αδιαφάνεια και μεροληψία. Μόνος στόχος της λίστας, η χειραγώγηση των ΜΜΕ, ενώ τα φυσικά πρόσωπα ελέγχονται για συνέργεια σε απιστία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Πηγή: athina984.gr