Σκυλακάκης: Η ανάπτυξη είναι ήδη εδώ, ανεπίτρεπτη ζημιά 4ο κύμα πανδημίας

Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας έχει ήδη αρχίσει, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real.

Ερωτηθείς αν το κράτος διαθέτει τα χρήματα για να στηρίξει επιχειρήσεις και εργαζόμενους ενόψει φθινοπώρου, σε περίπτωση 4ου κύματος της πανδημίας, ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης με το τείχος προστασίας που επιδιώκει με τους εμβολιασμούς και τη χρήση άλλων μέσων, είναι να μην επιτρέψει την εμφάνιση τέταρτου κύματος. «Οτιδήποτε άλλο συμβεί θα ήταν πολύ μεγάλη ζημιά, ανεπίτρεπτη, και δεν πιστεύω ότι θα συμβεί» τόνισε ο κ. Σκυλακάκης.

Ο Σκυλακάκης αναφέρθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης, υπογραμμίζοντας πως στην Ελλάδα αντιστοιχούν συνολικά 7,5 δισ. ευρώ για το 2021, και από αυτά τα χρήματα σημαντικό κομμάτι θα δαπανηθεί το 2022.
 
Αυτά τα ποσά θα κατευθυνθούν σε όλο το πρόγραμμα που περιλαμβάνει τον πράσινο πυλώνα, τον ψηφιακό πυλώνα, τα μεγάλα έργα υποδομής, τις κοινωνικές δαπάνες, την υγεία, την παιδεία και βεβαίως τις ιδιωτικές επενδύσεις, ανέφερε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ σημειώνοντας πως το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα κρίσιμο μέρος της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Σκυλακάκης μίλησε ακόμη για τις νέες αντικειμενικές αξίες, τονίζοντας ότι καταγράφουν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια και αμεροληψία τις πραγματικές αξίες των ακινήτων. Είναι θετικό, ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης, να αυξηθεί σε λογικά πλαίσια η αξία της ακίνητης περιουσίας από εκεί που είχε απαξιωθεί εξ αιτίας της κρίσης των μνημονίων.

Πηγή: thestival.gr