Με επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Αναφέρθηκε σε θέματα της επικαιρότητας εκτός από το εργασιακό νομοσχέδιο, όπως τα ζητήματα που αφορούν την Παιδεία, αλλά και τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό «αρχιερέα των ψεύτικων υποσχέσεων». Αναφορικά με το εργασιακό νομοσχέδιο, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι: «ξεστοκάρετε πάνω στους νέους όλο το μίσος των αυταρχικών καθεστώτων», θέτοντας ως παράδειγμα την παροχή μόνο του εμβολίου της AstraZeneca στις νεότερες ηλικίες.

«Εσείς προσωπικά δεσμευτήκατε για την εξυγίανση των οικονομικών του κόμματός σας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό πως η Νέα Δημοκρατία χρεώνει με περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο τους Έλληνες πολίτες.

«Ποτέ εμείς δεν περάσαμε, ακόμα και όταν τα απαιτούσε η Τρόικα αυτά που περνάτε εσείς τώρα, χωρίς μνημόνια», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Ξεστοκάρετε πάνω στους νέους μας όλο το μίσος», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας για το εμβολιασμό και τις νέες συστάσεις της Επιτροπής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως η κυβέρνηση έχει εργαλειοποιήσει την επιτροπή και ανάγκασε τους νέους της χώρας να κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca κάτι το οποίο τώρα αλλάζει. «Κύριε, Μητσοτάκη είστε ένας πρωθυπουργός που αντί να ενώνει, διχάζει τον ελληνικό λαό», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Εσείς όμως Κύριε Μητσοτάκη αντί για συλλογική ευθύνη, χτίζετε τείχη. Αυτό κάνετε. Τείχη γύρω για τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους, τους ανθρώπους του πολιτισμού, όλους όσοι προσπαθούν να παράγουν και να δημιουργήσουν χωρίς απευθείας αναθέσεις και πλάγιες υποθέσεις. Τείχη τελικά διχασμού και κοινωνικής κατάστασης πολιορκίας. Και εντός των τειχών είναι η ελίτ. Που την στηρίζετε και σας στηρίζει», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας, παράλληλα λόγο για προπαγάνδα και μηχανισμούς ψεμάτων που συνοδεύουν την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης αναφορικά με το εργασιακό νομοσχέδιο.

Χαρακτηρίζοντας το εργασιακό νομοσχέδιο «θεμέλιο λίθο» αυτού του διχασμού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εγκάλεσε τον πρωθυπουργό ότι «βαφτίζει τον Μεσαίωνα Αναγέννηση».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ως «ό,τι πιο αντιεργατικό έχει έρθει σε αυτήν την αίθουσα για ψήφιση» να διαπραγματεύεται «με ατομική σύμβαση ο πανίσχυρος εργοδότης με τον αδύναμο εργαζόμενο».

Πηγή: thestival.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial