Τσίπρας: «Αν τολμά ο κ. Μητσοτάκης ας προκηρύξει εκλογές»

Μια μέρα μετά την ομιλία του στην 85η ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας δίνει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στην οποία αναμένεται να αναλύσει περαιτέρω τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που ανακοίνωσε το Σάββατο, 18.09.2021, στο Βελλίδειο.

Στην χθεσινή ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον οποίο είπε πως «κυβερνά ως άλλος Καίσαρας», ενώ με σύνθημα «νέα αρχή» ανακοίνωσε το πρόγραμμα του κόμματός του, το οποίο αποτελείται από πέντε άξονες.

Η ομιλία αυτή, βέβαια, δεν έμεινε αναπάντητη από την κυβέρνηση, καθώς λίγο αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου τόνιζε πως «ήταν λες και το ημερολόγιο έδειχνε 2014»…

Μάλιστα σε μία από τις πρώτες τοποθετήσεις του και ερωτηθείς γιατί δεν ζητάει εκλογές, ο Αλ. Τσίπρας είπε: «Έχω απαντήσει πολλές φορές σε αυτό το ερώτημα, λέγοντας πολύ απλά ότι ‘δεν θα γίνω Μητσοτάκης’. Ο κ. Μητσοτάκης έχει με βάση το Σύνταγμα την ευθύνη να προκαλέσει όποτε αυτός θέλει εκλογές. Αν έχει το θάρρος και αν τολμά ας τις προκηρύξει. Στο χέρι του είναι».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ