Οι παραβάσεις βεβαιώθηκαν από τα αρμόδια όργανα πριν από 24 χρόνια

Δημοτική αστυνομία: Μέχρι πότε μπορούν να στείλουν αιτήματα για προσλήψεις  οι Δήμοι (εγκύκλιος) - Aftodioikisi.gr

Κλήσεις που κόπηκαν το 1999 και δεν εισπράχθηκαν ποτέ πρόκειται να διαγράψει το επόμενο διάστημα η Δημοτική Αστυνομία του δήμου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για 3.380 παραβάσεις, εκ των οποίων 1.950 έχουν βεβαιωθεί από Δημοτικούς Αστυνομικούς και 1.430 Αστυνομικούς της ΕΛΑΣ.

Αυτές βεβαιώθηκαν από τα αρμόδια όργανα πριν από 24 χρόνια και δεν δύναται να ταυτοποιηθούν ως προς το πρόσωπο του οφειλέτη ώστε να σταλούν τα ειδοποιητήρια και στη συνέχεια να εισπραχθούν.

«Παρά τις προσπάθειες που έγιναν από υπαλλήλους της Διεύθυνσής μας, είτε μέσω αναζήτησης στο GovHub είτε μέσω αλληλογραφίας με τη Διεύθυνση Μεταφορών και Συγκοινωνιών, είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία υπαλλήλων μας και αναζήτηση των στοιχείων στα αρχεία της Διεύθυνσης Μεταφορών και Συγκοινωνιών, δεν κατέστη εφικτό να ταυτοποιηθούν ως προς τους ιδιοκτήτες-οφειλέτες και ούτε δύναται να ταυτοποιηθούν με άλλο τρόπο μελλοντικά», τόνισε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρης Δαγκλής.

Ακόμα όμως, σύμφωνα με την εισήγηση της Δημοτικής Αστυνομίας, και αν είχαν βεβαιωθεί ταμειακά οι παραβάσεις αυτές, έχει παρέλθει η 20ετία παραγραφής τους συν 3 επιπλέον χρόνια, που η νομοθεσία ορίζει ως χρονικό όριο παραγραφής των βεβαιωμένων παραβάσεων, με αποτέλεσμα να θεωρούνται πλέον κατά πλάσμα δικαίου βεβαιωμένες και να μην επιτρέπεται η νόμιμη αναζήτηση των οφειλών.

Είχε προηγηθεί η διαγραφή το προηγούμενο διάστημα 18.247 παραβάσεις του ΚΟΚ που αφορούν την ίδια δεκαετία 1988-1998 και επιπλέον 30.000 κλήσεων άλλων ετών. Το Δημοτικό Συμβούλιο τότε είχε εγκρίνει την ακύρωση του συνόλου των παραβάσεων.

Πηγή: voria.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial