Έντονη κινητικότητα από τους υποψηφίους δημάρχους Θεσσαλονίκης πριν το… διάλειμμα των εθνικών εκλογών – Οι στρατηγικές Ζέρβα και των αντιπάλων του

Τους άσσους που έχουν κρυμμένους στα… μανίκια τους αποκαλύπτουν σιγά – σιγά οι διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου Θεσσαλονίκης, γνωρίζοντας πως την περίοδο που θα ακολουθήσει των γιορτών του Πάσχα οι τόνοι θα πέσουν, καθώς το ενδιαφέρον πλέον θα επικεντρωθεί στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου. 

Ορισμένοι εκ των υποψηφίων δημάρχων Θεσσαλονίκης αναμένουν εκτιμώντας πως το διάστημα μέχρι να στηθούν οι δημοτικές κάλπες είναι μεγάλοι, και άλλοι ετοιμάζονται να παίξουν τα… ρέστα τους. Από το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί δεν λείπουν και τα παρατράγουδα και οι μεταγραφές, καθώς οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν ήδη ανακοινωθεί επίσημα ή ακούγεται πως θα ριχτούν στην αυτοδιοικητική μάχη δέχονται προτάσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις πιέσεις να αλλάξουν στρατόπεδο.

Στις γειτονιές ο Ζέρβας

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας δηλώνει έτοιμος για την διεκδίκηση μίας νέας θητείας στο δημαρχείο εδώ και καιρό. Αυτό το διάστημα εντείνει την παρουσία του σε γειτονιές εκτός κέντρου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιώντας αυτοψίες και επισκέψεις στα δημοτικά διαμερίσματα με τους συνεργάτες του να δηλώνουν ότι οι κάτοικοι ανταποκρίνονται θετικά σε αυτές τις συναντήσεις. 

Η παράταξη «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη» της οποίας ηγείται ο σημερινός δήμαρχος έχει ανακοινώσει περίπου το 70% το ψηφοδελτίου των εκλογών του Οκτωβρίου, ενώ οι εναπομείνασες θέσεις προορίζονται για πρόσωπα… έκπληξη. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν ακόμα λίγες νέες υποψηφιότητες, ενώ την περίοδο του Πάσχα θα ανακοινωθούν μαζικά οι υποψήφιοι του συνδυασμού στις δημοτικές κοινότητες του δήμου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΜτΚ» αναμένεται να ανακοινωθούν και… μεταγραφές υποψηφίων που στις εκλογές του 2019 συμμετείχαν σε άλλα ψηφοδέλτια. 

Το επόμενο διάστημα ο κ. Ζέρβας αναμένεται να πραγματοποιήσει εκδήλωση για τους νέους υποψηφίους του συνδυασμού του αλλά και εκείνους που συμμετείχαν στις εκλογές του 2019. 

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναμένεται να αξιοποιήσει την… προεκλογική περίοδο ενόψει των εκλογών του Μαΐου υπέρ του δήμου θέτοντας σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς που θα τον επισκεφτούν στο δημαρχείο τα ζητήματα που αφορούν την πόλη, την «ατζέντα Θεσσαλονίκης» όπως ο ίδιος πρόσφατα είπε, καταθέτοντας μάλιστα σχετικό υπόμνημα στους αρχηγούς των κομμάτων.

Στην επίθεση ο Αγγελούδης

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, επικεφαλής της παράταξης «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινώσει μία επιπλέον εικοσάδα υποψηφίων του συνδυασμού του. Παράλληλα με τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του ο κ. Αγγελούδης στελεχώνει τις ομάδες εργασίας και ήδη έχει ολοκληρώσει την συγγραφή ενός μέρους του προγράμματός του. 

Πραγματοποιεί συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων της πόλης, όπως για παράδειγμα με τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Χάρη Κυπριανίδη τον οποίο επισκέφτηκε πρόσφατα αλλά και περιοδείες σε γειτονιές της πόλης συζητώντας με κατοίκους και καταστηματάρχες, δίνοντας έμφαση σε ζητήματα καθημερινότητας. Ως προς την τακτική που έχει επιλέξει ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα συνεχίσουν την… επίθεση απέναντι στον δήμαρχο και την διοίκησή του.

Θεματικές συναντήσεις για τον Πέγκα

Ο επίσης υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Πέγκας πρόσφατα ανακοίνωσε τους πρώτους είκοσι υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη για Όλους». Σύμφωνα με συνεργάτες του, τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθούν κι άλλοι υποψήφιοι του συνδυασμού. Ο κ. Πέγκας έχει επιλέξει τις συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων της πόλης, προκειμένου να τους κάνει γνωστές τις προτάσεις του συνδυασμού του, ενώ αύριο Δευτέρα θα βρεθεί με τους ανθρώπους του πολιτισμού.

Ανακοινώνει υποψήφιους ο Τσαβλής

Ο Δρόσος Τσαβλής, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής του συνδυασμού «Όλοι εμείς» πρόσφατα, σύμφωνα με πληροφορίες πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου και συναντήθηκε με συνεργάτες του πρωθυπουργού κάνοντάς τους γνωστή την υποψηφιότητά του για τον κεντρικό δήμο Θεσσαλονίκης. Αμέσως μετά το Πάσχα θα ανακοινώσει σε εκδήλωση τους πρώτους πενήντα υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, μεταξύ αυτών και την ανεξάρτητη σήμερα δημοτική σύμβουλο Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Σπανού. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει δράσεις και συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων της πόλης.

Παρουσιάζει προγραμματικές θέσεις ο Τζακόπουλος

Ο Σάκης Τζακόπουλος πρόσφατα ανακοίνωσε το όνομα και το λογότυπο Θεσσαλονίκης. Ο επικεφαλής της παράταξης «Ώρα Θεσσαλονίκης» και υποψήφιος δήμαρχος την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές του προγράμματός του που ζητά από τους πολίτες να το υπερψηφίσουν στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, ενώ αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές του Μαΐου, σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινώσει περίπου 150 υποψηφίους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του.

Υποψήφιος αλλά περιμένει ο Ορφανός

Ο Γιώργος Ορφανός από την πλευρά του, έχει δηλώσει πως θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο της πόλης στις επόμενες δημοτικές εκλογές, ωστόσο αν και δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής δείχνει ιδιαίτερη κινητικότητα ενόψει βουλευτικών εκλογών. 

«Το τερπνόν μετά του ωφελίμου» σχολιάζουν συνεργάτες του πρώην υπουργού, συμπληρώνοντας πως όλα θα ανακοινωθούν στην ώρα τους. Το μόνο βέβαιο είναι ότι πραγματοποιεί συναντήσεις σχεδόν καθημερινά, ενώ ήδη έχει «κλειδώσει» αρκετές υποψηφιότητες. Μετά τον Στέλιο Χαλιαμπάλια που αρχικά ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφιος δήμαρχος και στην πορεία εντάχθηκε στον συνδυασμό Ορφανού και ο Κωνσταντίνος Αναγνωστάρας που ήταν το 2019 υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό «Π.Α.Ρ.Ε.Α.» χωρίς να εκλεγεί ανακοίνωσε πως συμπορεύεται με τον πρώην υπουργό.

Δυναμική είσοδος Τομπουλίδη

Δυναμικά μπήκε στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με το ΚΚΕ, Βασίλης Τομπουλίδης. Ο δικηγόρος και αθλητής ανακοινώθηκε πρόσφατα πως θα ηγηθεί του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Και ο Σακισλόγλου

Αμέσως μετά το Πάσχα αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του για το δήμο Θεσσαλονίκης ο δημοσιογράφος Άκης Σακισλόγλου, το όνομα του οποίου «παίζει» στον ΣΥΡΙΖΑ, και στην στήριξη του οποίου προσδοκά ο κ. Σακισλόγλου. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες ο κύβος ερρίφθη και οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον ίδιο το επόμενο διάστημα. Μαζί θα ανακοινωθεί κι ένας κατάλογος προσώπων που στηρίζουν την υποψηφιότητά του για τον δημαρχιακό θώκο Θεσσαλονίκης.

Οργανώνονται οι ενδιαφερόμενοι

Υποψήφιοι δήμαρχοι οι οποίοι έχουν ξεκινήσει την δική τους εκστρατεία είναι επίσης ο Γιάννης Νασιούλας και ο Γιάννης Κουριαννίδης.

Η παράταξη «Πόλη Ανάποδα» ανακοίνωσε πρόσφατα πως υποψήφια δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού ενόψει των δημοτικών εκλογών είναι η Μαρία Κέκη, η οποία μέχρι στιγμής είναι και η μοναδική γυναίκα υποψήφια δήμαρχος για το δήμο Θεσσαλονίκης.

Πάντως, οι ανακοινώσεις ενδιαφερομένων για τον κεντρικό δήμο δεν έχουν τελειώσει. Πληροφορίες θέλουν τον Μιχάλη Τρεμόπουλο, επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη» να διεκδικεί ξανά τον δημαρχιακό θώκο Θεσσαλονίκης, ενώ και ο επικεφαλής της παράταξης «Μένουμε Θεσσαλονίκη» Γιώργος Ρακκάς δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του. Για τις επόμενες κινήσεις του αποφασίζει και ο Βασίλης Γάκης.

Πηγή: makthes.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial