Ο κορωνοϊός «χτύπησε» εργαζόμενους σε μεγάλη εταιρεία στη Θεσσαλονίκη

Τηρήθηκε άμεσα το πρωτόκολλο και εξετάζονται οι υπόλοιποι εργαζόμενοι

Δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε μεγάλη εταιρεία logistics στο Καλοχώρι στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του TyposThes, πρόκειται για δύο αλλοδαπούς εργαζόμενους.

Η διαδικασία αναφοράς των κρουσμάτων και ιχνηλάτησης των επαφών έγινε έγκαιρα και σύμφωνα με το πρωτόκολλο και ήδη έχουν περάσει εξετάσεις οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, οι οποίοι αναμένουν τα αποτελέσματα.

Οι ασθενείς ήταν ασυμπτωματικοί και δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερο πρόβλημα στην υγεία τους. Ο ΕΟΔΥ έχει σπεύσει για την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας και η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα η επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ ανέφερε ότι στα 50 ανέρχονται τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοιού στη χώρα σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Τα 24 εξ αυτών εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας ενώ τρία εισαγόμενα κρούσματα προσήλθαν αυτοβούλως. Στη Θεσσαλονίκη έχουν εντοπιστεί 6 κρούσματα ενώ 1 κρούσμα εντοπίστηκε στην Χαλκιδική.

Πηγή: typosthes.gr