Με εκθέματα και εκδηλώσεις που καλύπτουν μια ευρύτατη γκάμα ενδιαφερόντων, από την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία μέχρι τη γαστρονομία, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία, συνεχίζεται η 87η ΔΕΘ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» το Συνέδριο για τη Διαχείριση των Φυσικών Καταστροφών με τίτλο «Προστατεύοντας τη ζωή-Χτίζοντας ανθεκτικότητα», μια διοργάνωση του Economist σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO που αποδεικνύεται πιο επίκαιρη από ποτέ.

Η διαμόρφωση της βέλτιστης στρατηγικής για τη μείωση του κινδύνου από τις φυσικές καταστροφές και την προστασία της ανθρώπινης ζωής έχουν γίνει μέρος της παγκόσμιας συζήτησης για τη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα της κοινωνίας και της οικονομίας μας.

Απόψε το βράδυ έρχεται στην 87η ΔΕΘ και στη σκηνή των Music Events Live το βραβευμένο musical tribute «One Night Of Tina», που έχει ταξιδέψει με το αυθεντικό cast του West End σε 26 χώρες και έχει μαγέψει χιλιάδες θεατές. Πρόκειται για ένα μοναδικό αφιέρωμα στην 60χρονη πορεία της πρόσφατα εκλιπούσης βασίλισσας της ροκ, Tina Turner. Τα τραγούδια είναι πολλά και αγαπημένα: Simply the best, Private Dancer, What’s Love Got To Do With It, We Don’t Need Another Hero, Proud Mary.

Χθες Θοδωρής Φέρρης και Josephine ξεσήκωσαν το κοινό με τις επιτυχίες τους από το stage των Music Events Live, ανεβάζοντας τον μουσικό ρυθμό της Έκθεσης.

Ανεβασμένοι όμως είναι και οι ρυθμοί των εκθεσιακών ενοτήτων της 87ης ΔΕΘ. Τον σημαντικό ρόλο των Περιφερειών, που συμβάλλουν όχι μόνο στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, αλλά και στη διαχείριση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών αναδεικνύει «Η Ελλάδα των Περιφερειών» στο περίπτερο 17, όπου οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα νέα αναπτυξιακά προγράμματα, τις χρηματοδοτήσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και τις λειτουργικές υπηρεσίες που εξυπηρετούν τον πολίτη. Οι Περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας δίνουν δυναμικό «παρών».

Την ίδια στιγμή στα περίπτερα 4 και 5, όπου φιλοξενείται το θεματικό αφιέρωμα «Γαστρονομία-Διατροφή», παραγωγοί, επιχειρήσεις τροφίμων και σεφ συστήνουν στον επισκέπτη τον πλούτο των προϊόντων της ελληνικής γης, αναδεικνύοντας τη «μαγεία» της ελληνικής κουζίνας.

Στα περίπτερα 7 και 12 αναπτύσσεται η θεματική ενότητα «Ψηφιακή Ελλάδα-Start Ups» -η οποία ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τη συνεργασία της ΔΕΘ-HELEXPO- όπου φιλοξενούνται πρωτοπόρες start ups από τον ευρύτερο χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας, των πολιτιστικών-βιομηχανικών δημιουργιών, του οπτικο-ακουστικού τομέα, των ψηφιακών παιχνιδιών και της δημιουργίας animation. Στο πλαίσιο του θεματικού αυτού αφιερώματος παρουσιάζονται καινοτόμες ιδέες, προϊόντα και υπηρεσίες.

Στο περίπτερο της Τιμώμενης Χώρας Βουλγαρίας (13) συνεχίζεται το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Σήμερα από τις 17:00 έως τις 21:00 θα μπορεί κανείς να παρακολουθήσει επιδείξεις χειροτεχνίας από τη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σόφιας, του Σλίβεν και της Τριάβνα, αλλά και την Prof. Pancho Vladigerov National Academy of Music’s Jazz Band.

Εν τω μεταξύ βετεράνοι ποδοσφαιριστές των ομάδων της Θεσσαλονίκης (ΠΑΟΚ-Άρης-Ηρακλής-Απόλλων Καλαμαριάς)

συμμετέχουν σήμερα το απόγευμα (19:00-21:00) στο Τουρνουά ποδοσφαίρου ΔΕΘ (5Χ5) με κεντρικό μήνυμα «Όχι στη βία», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Α.Σ. Πανόραμα. Αρχηγοί των ομάδων που θα λάβουν μέρος είναι οι Γιάννης Βένος και Ντίνος Κούης από τον Άρη, Κυριάκος Αλεξανδρίδης και Κώστας Μαλιούφας από τον ΠΑΟΚ, Γιώργος Παπαδόπουλος και Σάκης Χατζόγλου από τον Ηρακλή, Κώστας Κάκογλου και Ζήσης Τσέκος από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Στο Κύτταρο 2, στον ισόγειο χώρο κάτω από την αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης», οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν για τη ζωή της μεγάλης Μαρίας Κάλλας στο Αφιέρωμα: «Μαρία Κάλλας, μια ζωή σαν παραμύθι» της Μυκονιάτισσας Μαρίνας Πετρή, υπό την αιγίδα του Εθνικού Συμβουλίου Ελληνίδων και την υποστήριξη της ΔΕΘ-HELEXPO.

Η 87η ΔΕΘ βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσημη Τράπεζα είναι η Εθνική, Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών η Aegean, Επίσημος Πάροχος Ενέργειας η ΔΕΗ, Χορηγός Τηλεπικοινωνιών η NOVA, Χορηγός της 87ης ΔΕΘ είναι η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, Επίσημη Μπύρα της 87ης ΔΕΘ είναι η Νύμφη, Επίσημος πάροχος μετακινήσεων η Autohellas Hertz, Επίσημο Αναψυκτικό της 87ης ΔΕΘ το Λουξ, Χορηγός φυσικού μεταλλικού νερού της 87ης ΔΕΘ το νερό Πηγή ΟΛΥΜΠΟΥ και Official IT Partner η Epsilon SingularLogic.

Στα Music Events Live Χορηγός Φιλοξενίας είναι τα Capsis Hotels, Χορηγός των Vip Μετακινήσεων η Limousines Greece VIP Services, Χορηγός Μετακινήσεων η Taxi Way και Χορηγός Catering η Samiotakis.

Πηγή: thessalonikifair.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial