Με πληρότητα που αγγίζει σχεδόν το 90% έφτασε σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το κρουαζιερόπλοιο Silver Spirit της Silver Sea του Ομίλου Royal Caribbean. Οι περισσότεροι από τους 535 επιβάτες είναι Αμερικανοί και Βρετανοί.

Έβδομη, για φέτος, προσέγγιση κρουαζιερόπλοιου στη Θεσσαλονίκη, με το Silver Spirit της εταιρίας κρουαζιέρας Silver Sea να δένει στο λιμάνι σήμερα, Τετάρτη 19 Απριλίου, προερχόμενο από την Κωνσταντινούπολη και μεταφέροντας 535 επιβάτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων, όπως πληροφορείται το GRTimes.gr είναι Αμερικάνοι και Βρετανοί.

Επίσης, στο κρουαζιερόπλοιο -το οποίο ανήκει στον Όμιλο Royal Caribbean και έχει χωρητικότητα 608 επιβατών και 411 ατόμων πλήρωμα- επιβαίνουν και πολλοί Ευρωπαίοι, καθώς και τουρίστες από Ισραήλ, Σιγκαπούρη, Καναδά, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Βραζιλία κτλ. Κατά την παραμονή τους οι επιβάτες θα συμμετέχουν σε οργανωμένα city tour, καθώς και σε εκδρομές σε Βεργίνα και Πέλλα. Το πλοίο θα αναχωρήσει σήμερα στις 5 το απόγευμα με προορισμό του το νησί των ανέμων, τη Μύκονο.

Η συγκεκριμένη κρουαζιέρα είναι 11ήμερη και «πιάνει» και στα λιμάνια του Πειραιά, της Σαντορίνης, της Ρόδου, αλλά και στα τουρκικά παράλια -Μαρμαρά (Bodrum), Κουσάντασι, Δικελί- και στην Κωνσταντινούπολη.

Άλλα δυο πλοία εντός της εβδομάδας

Εκτός από το Silver Spirit σειρά έχουν άλλα δυο κρουαζιερόπλοια που θα προσεγγίσουν τη Θεσσαλονίκη εντός της εβδομάδας. Συγκεκριμένα, το Viking Sea θα «δέσει» την Παρασκευή 21 Απριλίου, προερχόμενο από το Βόλο και συνεχίζοντας για Κουσάντασι.

Επιπρόσθετα, το Celestyal Crystal ξεκινώντας ήδη τις προσεγγίσεις του στη Θεσσαλονίκη, και με την Celestyal Cruises ως μοναδική εταιρία homeporting με δυνατότητα επιβίβασης/αποβίβασης, θα έρθει την Κυριακή 23/4 εκτελώντας, όπως και την Κυριακή του Πάσχα 16/4, την επταήμερη κρουαζιέρα «Ειδυλλιακό Αιγαίο». Η συγκεκριμένη κρουαζιέρα θα πραγματοποιείται κάθε Κυριακή, από Θεσσαλονίκη, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 3 Σεπτεμβρίου, το Celestyal Crystal θα αντικατασταθεί από το νέο απόκτημα της εταιρίας, το Celestyal Journey, στο οποίο θα επενδυθούν 20 εκατ. ευρώ για εκτεταμένη ανακαίνιση και τεχνική συντήρηση.

Άνοδος της κρουαζιέρας στην Ελλάδα και παγκοσμίως

Το 2022 οι συνολικές αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στη χώρα μας σε ελληνικά λιμάνια ανήλθαν σε 4.780 και ο αριθμός επιβατών σε 4.629.650 (συμπεριλαμβάνεται και ο τελικός αριθμός των στοιχείων του ΟΛΠ έως τέλος του 2022).

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Διεθνούς Ένωσης Εταιριών Κρουαζιέρας (CLIA), ο παγκόσμιος τουρισμός κρουαζιέρας προβλέπεται φέτος να ξεπεράσει τα προ πανδημίας επίπεδα με τον κλάδο να αυξάνεται κατά σχεδόν 20% έως το 2028. Αναμένεται να φτάσει εφέτος στο 106% των επιπέδων του 2019, με 31,5 εκατομμύρια επιβάτες να ταξιδεύουν παγκοσμίως. Ο κλάδος υποστήριξε 315.000 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη, εκ των οποίων οι 15.100 να βρίσκονται στην Ελλάδα.

Τέλος, η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να υποδεχτεί το διήμερο διεθνές συνέδριο και έκθεση για την κρουαζιέρα Posidonia Sea Tourism Forum (PSTF) που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη 25 -26 Απριλίου, για πρώτη φορά, εκτός Αθηνών. Όπως έχει επισημάνει ο διευθύνων σύμβουλος της Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε. Θεόδωρος Βώκος «η πραγματοποίηση του φόρουμ για πρώτη φορά, εκτός της Αθήνας, είναι μια συναρπαστική εξέλιξη που δυνητικά θα ενισχύσει περαιτέρω την κρουαζιέρα στην Ελλάδα».

Πηγή: grtimes.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial