Συνελήφθησαν τρεις άνδρες από Παλαιστίνη, Συρία και Αλβανία, ηλικίας 24, 26 και 23 ετών από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης που κρατούσαν όμηρους μετανάστες σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης.

Μάλιστα, για την ίδια υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία ακόμα δύο αλλοδαπών συνεργών τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της συμμορίας, αρπαγής, παράνομης παρακράτησης, πλαστογραφίας και παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας.

Όλα έγιναν την Τετάρτη, όταν το Κέντρο Άμεσης Δράσης δέχθηκε τηλεφώνημα από ΜΚΟ η οποία κατήγγειλε πως άγνωστα άτομα κατακρατούσαν παράνομα, σε διαμέρισμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, οκτώ μετανάστες. Οι επτά από τους δράστες έχουν καταγωγή από το Μαρόκο και ο ένας από την Παλαιστίνη. Ζητούσαν για την απελευθέρωση των ομήρων επιπλέον 500 ευρώ, εκτός από τα 1.500 ευρώ που έλαβαν αρχικά για τη μεταφορά τους στη Θεσσαλονίκη.

Το απόγευμα της ίδια ημέρας, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν έρευνα σε ισόγειο διαμέρισμα στην περιοχή της Κασσάνδρου όπου μέσα εντοπίστηκαν ο 24χρονος δράστης από την Παλαιστίνη και οι οκτώ παράτυποι μετανάστες που παρακρατούνταν παρά τη θέληση τους.

Σε έλεγχο που ακολούθησε γύρω από το σπίτι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι άλλοι δύο δράστες, οι οποίοι την προηγούμενη ημέρα με όχημα τύπου VAN είχαν μεταφέρει τους παράτυπους μετανάστες στο συγκεκριμένο διαμέρισμα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: thestival.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial