Οι μαθητές ηχογράφησαν το κομμάτι «Στην κοιλάδα των Τεμπών» του Θανάση Παπακωνσταντίνου – Να μην ξεχαστεί αυτό που έγινε

Συνεχίζονται οι συγκινητικές κινήσεις μαθητών και μαθητριών σε σχολεία ανά την επικράτεια μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που στέρησε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, πολλούς από αυτούς, νέους.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, ως ένδειξη τιμής στην μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, δημιούργησαν με σχολικές τσάντες τη λέξη «Έφτασες» με ένα ερωτηματικό από χαρτάκια στο τέλος, που συμβολίζει ένα σύννεφο.

Σε συνεργασία με τους καθηγητές, τον διευθυντή και τις μαθητικές κοινότητες πήραν την απόφαση να ηχογραφήσουν το κομμάτι «Στην κοιλάδα των Τεμπών» που είχε γράψει και μελοποιήσει ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου.

«Εμείς με τον τρόπο που ξέρουμε, την μουσική, ως Μουσικό Σχολείο Κατερίνης αποφασίσαμε να περάσουμε το μήνυμα μας μέσα από αυτήν τη δράση. Να δείξουμε την τραγωδία που συνέβη στα Τέμπη. Την ημερομηνία που έγινε. Να μην ξεχαστεί αυτό ώστε οι υπόλοιπες γενιές να μάθουν από τα λάθη των προηγούμενων…», αναφέρουν οι μαθητές.

Ακούστε το τραγούδι των μαθητών:

Πηγή: voria.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial