Ο ιατροδικαστής και πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας αναλύει τα κοινά ευρήματα για τους δύο θανάτους
Μυστήριο παραμένει ακόμη για τις Αρχές που συνεχίζουν τις έρευνές τους ο θάνατος των τριών παιδιών στην Πάτρα. Προσπαθώντας να λύσουν το κουβάρι της υπόθεσης οι ειδικοί αναλύουν κάθε στοιχείο το οποίο μπορεί να δώσει απαντήσεις ενώ στο «κάδρο» για τις νεκρές Μαλένα και η Ίριδα μπαίνει ως αιτία θανάτου η ασφυξία.
«Υπάρχουν ευρήματα τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο περιστατικό (την Μαλένα και την Ίριδα) τα οποία οδηγούν στο να διευρυνθεί η πιθανότητα ενός ασφυκτικού θανάτου» τονίζει μιλώντας στο Newsbeast ο Γρηγόρης Λέων.
«Στην τρίτη περίπτωση, την Τζωρτζίνα δεν έχουμε ακόμη αποτελέσματα ώστε να μπορούμε να δούμε εάν υπάρχει κοινό χαρακτηριστικό με τους άλλους δύο θανάτους» διευκρινίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας.
«Εκτιμώ ότι για την Τζωρτζίνα δεν έχουμε αποτελέσματα γιατί προφανώς οι συνάδελφοι έχουν μία περαιτέρω δυσκολία με την έννοια ότι το παιδί ήταν νοσηλευόμενο και προφανώς του παρασχέθηκαν και οι πρώτες βοήθειες, η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση με αποτέλεσμα και σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο να έχουμε ακόμη λιγότερες πιθανότητες να δούμε χαρακτηριστικά σημεία ενός ασφυκτικού θανάτου, εάν πρόκειται για τέτοιον βέβαια» εξηγεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας.
Τα κοινά στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρέπει να διευρυνθεί το ενδεχόμενο ασφυκτικού θανάτου για τη Μαλένα και την Ίριδα
Εκτιμώντας πως η υπόθεση θα διαλευκανθεί πλήρως ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων επισημαίνει πως όπως φαίνεται από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις υπάρχουν ορισμένα κοινά ευρήματα στους δύο πρώτους θανάτους.
«Στο παιδί το οποίο απεβίωσε πρώτο έχει διαπιστωθεί κυάνωση ονύχων χειρών, εκδορές στη ρινική χώρα, έντονο πνευμονικό οίδημα, έντονη πνευμονική συμφόρηση όπως επίσης και εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων» σημειώνει ο ιατροδικαστής.
«Επίσης και στο κορίτσι που έφυγε από τη ζωή δεύτερο από την ιατροδικαστική διαπιστώθηκαν κυάνωση ονύχων χειρών, δερματικές αλλοιώσεις περιστοματικά, έντονο πνευμονικό οίδημα, έντονη πνευμονική συμφόρηση αλλά και αλλοιώσεις ως επί ανοξυγοναιμίας στον εγκέφαλο» δηλώνει κλείνοντας.
Πηγή: newsbeast.gr