Πάτρα: Οι άγνωστοι υποστηρικτές της μητέρας και το τηλεφώνημα που προκάλεσε αίσθηση

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας που θα ρίξουν φως στα αίτια των θανάτων των τριών παιδιών από την Πάτρα.

Οι γονείς είναι έτοιμοι να καταθέσουν όποτε και αν κληθούν. Η 33χρονη μητέρα παραμένει στην Πάτρα και όπως φαίνεται εκτός από εκείνους που όπως υποστηρίζει την έχουν στοχοποιήσει, υπάρχουν και κάποιοι που όχι μόνο στέκονται στο πλευρό της, αλλά προσπαθούν να κλείσουν στόματα που θεωρούν ενοχλητικά. Όπως αυτό της Άννας Μαστοράκου.

Είναι η δεύτερη φορά που η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αννα Μαστοράκου δέχεται απειλές μετά από παρεμβάσεις που κάνει για ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία. Και ποιος δεν θυμάται τις τηλεφωνικές απειλές που είχε δεχθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας από αντιεμβολιαστές επειδή «τολμούσε» να υπερασπίζεται το εμβόλιο και τις τεκμηριωμένες απόψεις των επιστημόνων.

Σύμφωνα με το flamis.gr, η κυρία Μαστοράκου είχε προσφύγει και στον εισαγγελέα για να καταγγείλει τη φραστική επίθεση που υπέστη από ομάδα αντιεμβολιαστών, αλλά και τις μεθοδεύσεις και τον τρόπο δράσης αυτών των ατόμων. Η πρόεδρος του συλλόγου των γιατρών της Πάτρας, αλλά και αντιπρόεδρος του πανελλήνιου συνδικαλιστικού οργάνου ΠΙΣ, Άννα Μαστοράκου είχε μπει στο στόχαστρο των αντιεμβολιαστών από τα τέλη καλοκαιριού, οπότε κατήγγειλε πρώτη την ύπαρξη ομάδας που συνεργάζεται με αντιεμβολιαστές και εκδίδει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Οι καταγγελίες της οδήγησαν τις αρχές στην εξάρθρωση της γνωστής ομάδας που δρούσε παράνομα στον Παλαμά Καρδίτσας. Η απειλή έγινε και «δια ζώσης» μετά από μία ημερίδα σε ξενοδοχείο της Πάτρας. Η κυρία Μαστοράκου κλήθηκε να κατέβει στην είσοδο για να παραλάβει ένα έγγραφο, στο οποίο, όπως υποστήριζαν όσοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ξενοδοχείο, ήταν «η τεκμηρίωση πως τα εμβόλια είναι δηλητήριο».

Πλέον όπως η ίδια αποκάλυψε δέχεται απειλές και για τις παρεμβάσεις που κάνει για την υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών. «Δέχθηκα τηλεφωνικές «ριπές» από απόρρητο αριθμό δεν ξέρω αν συνδέονται με το περιστατικό αλλά το λαμβάνω ως προειδοποίηση. Η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου, μου είπε ότι δεν έχω ασχοληθεί με τα παιδιά, άρα δεν θα έπρεπε να μιλώ για την ιστορία. Και εγώ της είπα ότι έχω θεσμικό ρόλο και θα πρέπει να προστατεύσω κυρίως τους γιατρούς των Νοσοκομείων στα οποία νοσηλεύθηκαν τα παιδιά. Μάλιστα η κυρία Πισπιρίγκου έκανε δύο παρατηρήσεις: Το ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ο γονιδιακός έλεγχος και ότι η ανάταξη της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο μετά την ανακοπή δεν κράτησε 8 αλλά 55 λεπτά»!

«Ουσιαστικά υπήρξε μία τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ μας, η οποία ενοχλημένη εξέφρασε την άποψή της, για την παρέμβαση του ιατρικού συλλόγου, και τη δική μου προσωπικά, θεωρούσε ότι δεν έχω καμία σχέση με την υπόθεση, ότι δεν είμαι θεράπων ιατρός, και επομένως δε θα έπρεπε να τοποθετηθώ επί του θέματος. Της εξήγησα ότι έχω θεσμική υποχρέωση να τοποθετηθώ, διότι θα πρέπει να απαντηθούν κάποια ερωτήματα της κοινωνίας, και δεν θα πρέπει να κλονιστεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στους γιατρούς και στα νοσοκομεία», ανέφερε αρχικά στο Mega.

«Ήδη έχουν κατατεθεί οι φάκελοι νοσηλείας της Τζωρτζίνας από τα δύο νοσοκομεία, υπάρχει πλούσιο ιστορικό με καταγεγραμμένα περιστατικά, με αντικειμενικά ευρήματα. Αυτό που καταθέσουν οι γιατροί είναι ότι κατά την πρώτη νοσηλεία της Τζωρτζίνας, υπήρξε μία ολιγωρία της μητέρας να ειδοποιήσει τους γιατρούς. Όταν πήγαν οι γιατροί το παιδί είχε ήδη φύγει και έκαναν προσπάθεια να την επαναφέρουν, ήταν το περιστατικό που της προκάλεσε την εγκεφαλοπάθεια. Δίπλα στο παιδί ήταν η μητέρα του, υπήρχε μία κυρία στον διπλανό θάλαμο και η Ρούλα Πισπιρίγκου τής είπε «μείνε πίσω γιατί το παιδί παθαίνει ανακοπή», μετά από αυτό ειδοποίησε τους γιατρούς», συμπλήρωσε.

Πηγή: newsique.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial