Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Παίρνει φωτιά το θρίλερ με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα, με τις εκτιμήσεις γιατρών να προκαλούν αίσθηση.
Μέσα στην εβδομάδα θα είναι έτοιμα τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας, που θα ρίξουν περισσότερο φως τόσο στον δικό της θάνατο, όσο και στους χαμούς των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένειας από την Πάτρα. Για την ώρα τα βλέμματα βρίσκονται στραμμένα στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στον Έλληνα επιστήμονα που είναι επικεφαλής. Οι εκτιμήσεις και οι αναλύσεις γιατρών, προκαλούν αίσθηση.
Αποκαλυπτική για τα αίτια των θανάτων των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας Άννα Μαστοράκου. Η κα. Μαστοράκου μίλησε το πρωί της Τρίτης (29/3) στον MAX FM για την ιατρική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τα αίτια των θανάτων των τριών παιδιών, μιας υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.
Όπως είπε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα της ιατρικής – επιστημονικής έρευνας για τις αιτίες θανάτου των παιδιών, έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια, σε μεγάλο βαθμό, για την Μαλένα και την Ίριδα καθώς γίνεται αναθεώρηση για να ερμηνεύσουν συνδυαστικά τα ευρήματα οι ιατροδικαστές, έχει αποκλειστεί για την Τζωρτζίνα το καρδιολογικό πρόβλημα, δεν προκύπτει ιατρικό λάθος, ενώ αποκλείεται, σε μεγάλο βαθμό, το γενετικό αίτιο. «Απομένει η τελευταία εκδοχή που είναι η εγκληματική ενέργεια…» κατέληξε τον συλλογισμό της η κα. Μαστοράκου.
Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας αναφέρθηκε και στο μπαράζ κλήσεων που δεχόταν χθες καθ’ όλη τη διάρκεια της τοποθέτησής της στην ΕΡΤ όπου μιλούσε για το θέμα των θανάτων των τριών παιδιών. Όπως είπε στον Γιάννη Γεωργόπουλο, εκείνη την ώρα, στο κινητό της τηλέφωνο δεχόταν διαρκώς κλήσεις με απόκρυψη.
Ο επιστήμονας, ο οποίος θα διευκολύνει ενδεχομένως τις εξελίξεις γύρω από τους τρεις «μυστηριώδεις» θανάτους των κοριτσιών της οικογένειας στην Πάτρα, είναι ο καθηγητής του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκος Ράικος, που έχει μετεκπαιδευτεί στο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Βέρνης στην Ελβετία.
Ο κ. Ράικος και οι συνεργάτες του αναλύουν ποιοτικά και ποσοτικά τις φαρμακευτικές ουσίες που έλαβε στο 9μηνο διάστημα των νοσηλειών της η 9χρονη Τζωρτζίνα και υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμο το πόρισμα εντός της εβδομάδος. Η εντολή από το εργαστήριο είναι ρητή να μην διαρρεύσει το παραμικρό. «Τα αποτελέσματα της ανάλυσης θα τύχουν θεσμικής αξιοποίησης και μόνο», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.
Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Ο Γερμανός ιατροδικαστής λύνει τη σιωπή του
Ο Γερμανός ιατροδικαστής παρακολουθεί τις εξελίξεις με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Η υπόθεση έχει πολλά κοινά στοιχεία με μια αντίστοιχη που εξιχνίασε ο ίδιος στη Γερμανία, με μυστηριώδεις θανάτους παιδιών που είχαν δολοφονηθεί όπως αποδείχθηκε από τη μητέρα τους. Στην υπόθεση της Πάτρας όμως, τα πράγματα είναι πιο σύνθετα και για την ώρα δεν έχει στοιχειοθετηθεί εγκληματική ενέργεια. Ο ίδιος δεν κρύβει τους φόβους του και επισημαίνει ότι οι απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτήματα θα κρίνουν πολλά.
Ο διακεκριμένος επιστήμονας αφού εξέτασε το ιστορικό της υπόθεσης «θρίλερ» με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα και τις φωτογραφίες με τις αμυχές στο πρόσωπο της Μαλένας, ανέφερε στην εφημερίδα «Μπαμ στο Ρεπορτάζ»: «Οι δολοφονίες βρεφών, όπως συνέβη στην πόλη Βίλμαρ, είναι πιθανό να οφείλονται σε ασφυξία χρησιμοποιώντας πανάκι ή άλλα μαλακά υφάσματα, που δυστυχώς συχνά δεν αφήνουν ίχνη. Η περίπτωση στην Πάτρα είναι προφανώς διαφορετική από αυτήν στη Γερμανία. Ακόμη και οι ηλικίες των παιδιών είναι πολύ διαφορετικές».
Ερωτώμενος για το τι πρέπει κατά τη γνώμη του να εξεταστεί στην περίπτωση των τριών νεκρών παιδιών από την Πάτρα, ο κ. Ντετμάγιερ σημείωσε: «Οι συνθήκες θανάτου πρέπει να ελέγχονται όσο το δυνατόν ακριβέστερα. Οι Αρχές σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να εξετάζουν: Ποιος έμεινε μόνος με το παιδί, πότε και για πόσο; Ποιος βρήκε το παιδί;
Ποιος κάλεσε γιατρό; Το έκανε αμέσως ή με καθυστέρηση; Ποιος ενημέρωσε την Αστυνομία;
Τα αποτελέσματα της νεκροψίας και των τριών παιδιών πρέπει επίσης να συγκριθούν μεταξύ τους. Ο ιατροδικαστής είπε ακόμα ότι «χωρίς αυτοψία, είναι πολύ δύσκολο να προσκομιστούν στοιχεία, καθώς σε μεμονωμένες περιπτώσεις δεν μπορεί να αποκλειστεί άλλη αιτία θανάτου.
Οι λίγες υποθέσεις που είναι γνωστές από τη βιβλιογραφία δείχνουν ότι ο εισαγγελέας ασκεί κατηγορίες μόνο εάν υπήρξε προηγούμενη ομολογία. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο στόχος της Αστυνομίας και της Εισαγγελίας πρέπει να είναι η άσκηση πίεσης στον φερόμενο ως δράστη ώστε να ληφθεί ομολογία», τόνισε ο γερμανός ιατροδικαστής.
Πηγή: eleftherostypos.gr