Πάτρα: «Δεν μπορεί ο θάνατος της Τζωρτζίνας να τελέστηκε μόνο από ένα άτομο»

Πάτρα: «Δεν μπορεί ο θάνατος της Τζωρτζίνας να τελέστηκε μόνο από ένα άτομο»

Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα με τη μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου να έχει συλληφθεί για ανθρωποκτονία εκ προθέσεων της Τζωρτζίνας.

Στις εξελίξεις που αφορούν τον θάνατο της 9χρονης στην Πάτρα αναφέρθηκε ο ποινικολόγος Αντώνης Κουρδόγλου στον Real Fm 107,1 της Θεσσαλονίκης εκτιμώντας πως «δεν μπορεί ο θάνατος της Τζώρτζίνας να τελέστηκε μόνο από ένα άτομο».

Ο κ. Κουρδόγλου έκανε λόγο για πρωτόγνωρη και ειδεχθέστατη υπόθεση, σχολιάζοντας τα «πολύ συγκλονιστικά στοιχεία» που δημοσιοποιήθηκαν τις τελευταίες ώρες ως πληροφορίες για τον μαρτυρικό -όπως λένε ιατροδικαστές- θάνατο της Τζωρτζίνας.

Συγχώνευση δικογραφιών

Παράλληλα σημείωσε πως αν προκύψουν στοιχεία για εγκληματικές πράξεις και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών οι τρεις δικογραφίες μπορούν να συνενωθούν, ενώ αναφέρθηκε και στον τέταρτο θάνατο που, επίσης, φαίνεται πως θα ερευνηθεί (σ.σ. της ηλικιωμένης σπιτονοικοκυράς).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον κ. Κουρδόγλου, «δεν μπορεί αυτή η πράξη να τελέστηκε από ένα άτομο» και συγκεκριμένα τόνισε πως «είναι δύσκολο να σκεφτούμε ότι όλα τα σκέφτηκε, τα οργάνωσε και τα εκτέλεσε μόνη της», είπε για την 33χρονη. «Σίγουρα χρειαζόταν τουλάχιστον μία βοήθεια», πρόσθεσε.

Να ομολογήσει και να ζητήσει συγγνώμη

Επίσης ο γνωστός ποινικολόγος ανέφερε πως η ομολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου θα βοηθήσει στην πλήρη διαλεύκανση της φρικιαστικής αυτής υπόθεσης.

Αν είναι ένοχη η μητέρα, «πρέπει οπωσδήποτε να δώσει τις λεπτομέρειες για να μη σπιλώνονται και άλλες προσωπικότητες. Πρέπει να πει την αλήθεια. Αν το έχει κάνει (σ.σ. το έγκλημα), η ομολογία και το να ζητήσει συγγνώμη από την οικογένειά της, από την κοινωνία, από τα παιδάκια, από τις ψυχές αυτές, είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να κάνει. Να ομολογήσει αμέσως και να δώσει όλες τις λεπτομέρειες ώστε να τιμωρηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι».

Συνδέεται η Κεταμίνη, με τις αυξημένες τιμές Τροπονίνης που βρέθηκαν στο αίμα της Τζωρτζίνας;

Μπορεί να συνδέεται η Κεταμίνη, με τις αυξημένες τιμές Τροπονίνης που βρέθηκαν στο αίμα της μικρής Τζωρτζίνας από την Πάτρα; «Θεωρητικά, αυτό μπορεί να συμβεί», σύμφωνα με όσα λέει στο GRTimes, η διευθύντρια του Α’ Εργαστηρίου Φαρμακολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Παρασκευή Παπαϊωαννίδου.

Αναφορικά στον μηχανισμό με τον οποίο θα μπορούσε η κεταμίνη να οδηγήσει σε αύξηση της τροπονίνης στο αίμα, η καθηγήτρια του ΑΠΘ απάντησε ότι «η κεταμίνη προκαλεί σημαντική αύξηση της καρδιακής δραστηριότητας, η οποία σε συγκεκριμένες καταστάσεις μπορεί να οδηγήσει σε ισχαιμία του μυοκαρδίου, με επακόλουθο την καταστροφή των μυοκαρδιακών κυττάρων και την αύξηση της τροπονίνης στο αίμα».

«Η τροπονίνη αποτελεί κλασικό διαγνωστικό και προγνωστικό δείκτη του εμφράγματος του μυοκαρδίου αλλά αυξάνεται και σε άλλες καταστάσεις, όπως η στηθάγχη ή το τραύμα στο μυοκάρδιο» προσθέτει. Η επίδραση της κεταμίνης στην καρδιά Σχετικά με την επίδραση της κεταμίνης στην καρδιά, η κυρία Παπαϊωαννίδου διευκρίνισε ότι «παρουσιάζει μικτή δράση: έχει αρνητική ινότροπη δράση, δηλαδή ελαττώνει την ικανότητα σύσπασης και τις απαιτήσεις της καρδιάς σε οξυγόνο, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή πίεση, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι απαιτήσεις της καρδιάς σε οξυγόνο.

Σε τέτοιες καταστάσεις, όπου σε έναν ιστό προκαλούνται αντίθετες δράσεις, υπερισχύει το εντονότερο από τα δυο αντίθετα αποτελέσματα. Στην περίπτωση της κεταμίνης, η οποία παρουσιάζει σημαντική συμπαθητικομιμητική ενέργεια, υπερισχύει η ταχυκαρδία και η αύξηση της πίεσης που οδηγούν σε αυξημένες απαιτήσεις σε οξυγόνο. Υπό κατάλληλες συνθήκες αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ισχαιμία, δηλαδή έλλειψη οξυγόνου, και βλάβη των μυοκαρδιακών κυττάρων, με αποτέλεσμα την αύξηση της τροπονίνης στο αίμα.»

Βεβαίως, «την τελική απάντηση πρέπει να δώσουν οι ειδικοί που ασχολούνται με το θέμα και γνωρίζουν τα δεδομένα»,τόνισε η κυρία Παπαϊωαννίδου,καθώς «τα αποτελέσματα θα πρέπει να ερμηνευθούν λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τις δράσεις άλλων φαρμάκων αλλά και παθολογικών καταστάσεων που συνυπήρχαν».

Πηγή: newsit.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial