Τους έπεσε ο…ουρανός στο κεφάλι: Συντρίμμια διαστημικού πυραύλου προσγειώθηκαν σε κατοικημένη περιοχή [βίντεο]

Τους έπεσε ο...ουρανός στο κεφάλι: Συντρίμμια διαστημικού πυραύλου προσγειώθηκαν σε κατοικημένη περιοχή [βίντεο]

Συντρίμμια από έναν διαστημικό πύραυλο έπεσαν στη Γη αυτή την εβδομάδα, προκαλώντας σοκ στους επίγειους παρατηρητές. Τμήματα του πυραύλου ανακτήθηκαν στη δυτική Ινδία.

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Reddit δείχνει τα συντρίμμια του διαστημικού πυραύλου να «σχίζουν» τον ουρανό.

Ο χρήστης που ανέβασε το βίντεο ισχυρίζεται ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας του συμβάντος και ότι τράβηξε ο ίδιος το βίντεο.  Ένας άλλος χρήστης του Reddit παρέπεμψε την αρχική δημοσίευση σε έναν ειδικό, που έδωσε μερικές απαντήσεις σχετικά με τα λεγόμενα «διαστημικά συντρίμμια» στο Twitter.

Ο Jonathan McDowell, αστρονόμος στο Κέντρο Αστροφυσικής έγραψε στο Twitter «Πιστεύω ότι στο βίντεο βλέπουμε την επάνοδο ενός κινεζικού πυραύλου στην ατμόσφαιρα της γης … αναμενόταν να ξαναμπεί στην ατμόσφαιρα σε καμιά ώρα από τώρα και η τοποθεσία λήψης του βίντεο ταιριάζει καλά με την τοποθεσία στην οποία περιμέναμε να επανεμφανιστεί ο πύραυλος».

πύραυλος

Ένα κομμάτι από τα συντρίμμια του πυραύλου ζύγιζε περίπου 90 κιλά. Ευτυχώς, τα συντρίμμια δεν τραυμάτισαν κανέναν.

Το γεγονός ότι τα διαστημικά ταξίδια γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή σημαίνει ότι περιστατικά σαν κι αυτό θα γίνουν επίσης συχνότερα.

πύραυλος

Η NASA και η Διαστημική Δύναμη των Ηνωμένων Πολιτειών διαθέτουν ως ώρας ένα δίκτυο αισθητήρων που σαρώνουν τον ουρανό και παρακολουθούν και τα 27.000 κομμάτια διαστημικών απορριμμάτων που βρίσκονται στην τροχιά της Γης.

Τα αντικείμενα στην τροχιά της Γης ταξιδεύουν με πάνω από 17.000 μίλια την ώρα – τόσο γρήγορα, που ακόμα κι αν ένα μικρό κομμάτι συγκρουόταν  με έναν δορυφόρο ή κάποιο διαστημόπλοιο θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή ζημιά.

πύραυλος

Οι επιστήμονες εξετάζουν την απειλή που αποτελούν τα διαστημικά σκουπίδια για τη ζωή στη Γη και για τα όνειρά μας να ταξιδέψουμε στο διάστημα. Σύμφωνα με μια θεωρία, το «Σύνδρομο του Κέσλερ», τα διαστημικά σκουπίδια που βρίσκονται στην τροχιά της Γης θα αυξηθούν τόσο πολύ, ώστε να φτάσουν να συγκρούονται πολύ συχνά, δημιουργώντας ένα όλο και πιο δύσκολο στη διαχείριση πεδίο διαστημικών σκουπιδιών γύρω από τον πλανήτη μας.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial