Σε ένα καταπράσινο κτήμα στον δρόμο από Νέο Ρύσιο προς Σουρωτή, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, στην Αγία Παρασκευή, σε περιμένει η ΤσΟύΠρα!
Μία πολύχρωμη καντίνα, η οποία δημιουργήθηκε με πολύ αγάπη και μεράκι. Οι ιδιοκτήτες Άρης Κύρου και Ρένα Ανδρεανίδου θέλησαν να δημιουργήσουν ένα χώρο για να χαλαρώνουν και να περνούν όμορφες στιγμές στη φύση, παρέα με αγαπημένα τους πρόσωπα.
Ο Άρης Κύρου ξεκίνησε να φτιάχνει την καντίνα από χόμπι πριν από ένα χρόνο, έχοντας γνώσεις πάνω στο κατασκευαστικό κομμάτι. Ωστόσο, η ΤσΟύΠρα αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τον κόσμο και έγινε γρήγορα γνωστή από στόμα σε στόμα αλλά και μέσω των social media.
«Η κεντρική ιδέα δεν ήταν να βγάλουμε χρήματα από το συγκεκριμένο εγχείρημα. Στόχος μας ήταν να κάνουμε ένα χώρο για να περνάμε όμορφα. Ωστόσο, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα ο κόσμος που μας επισκέπτεται είναι πάρα πολύς», λέει στο Thestival ο Άρης Κύρου. Ερωτηθείς γιατί ΤσΟύΠρα ο ίδιος απαντά με νόημα «από την σύζυγό μου, είναι η μούσα μου!»
Η καντίνα άνοιξε τις πόρτες της μία εβδομάδα πριν το Πάσχα. Βρίσκεται ανάμεσα σε δέντρα και πολύχρωμα λουλούδια. Παλιά έπιπλα – αντίκες είναι τοποθετημένα δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο ντεκόρ. Ένα ξύλινο πιάνο δίπλα σε μία γαλάζια πολυθρόνα και ένα παλιός πολυέλαιος συνθέτουν ένα ξεχωριστό σκηνικό που αποτελεί έμπνευση της Ρένας.
Γαστρονομική απόλαυση δίπλα στη φύση!
Το μενού που θα βρείτε στην ΤσΟύΠρα δεν μοιάζει με αυτό που θα συναντήσετε και στις υπόλοιπες καντίνες. Οι υπεύθυνοι εκτός από την διακόσμηση που σε κερδίζει κατευθείαν έχουν φροντίσει το φαγητό να ικανοποιεί ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!
Ο Κώστας Νικολαΐδης που επιμελείται το μενού φτιάχνει πεντανόστιμο pulled porked σε ψωμάκι brioche, το οποίο είναι χοιρινό σιγοβρασμένο σε γάστρα, πανσέτα και κοτόπουλο, που μαγειρεύονται σε ρόνερ για αρκετή ώρα, σπιτικό καβουρμά, αλλά και βουβαλίσιο σουτζουκάκι από την Κερκίνη. Τα κρέατα είναι από την μπουτίκ κρεάτων του Γιάννη Διδασκάλου.
50 ετικέτες μπύρας
Αν είστε λάτρης της μπύρας τότε βρήκατε το νέο σας στέκι. Στην ΤσΟύΠρα εκτός από εξαιρετική φιλοξενία και καλό φαγητό Ο Άρης, ο οποίος έχει την δική του μπυραρία, έχει επιλέξει μπύρες από μικροζυθοποιίες και εξαιρετικής ποιότητας υλικά.
Info:
ΤσΟύΠρα
Αγία Παρασκευή
Πηγή: thestival.gr