«Από το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Κορωπίου-Παιανίας κινδυνεύουν με ρύπανση όλες οι παραλίες της Ανατολικής Αττικής»

Ο κόσμος είναι ανάστατος για το έργο και φοβάται για την επόμενη μέρα, τονίζει ο κ. Χρήστος Δρίτσας επικεφαλής της παράταξης «Μπορούμε Αλλιώς» του δήμου Μαρκόπουλου

«Ο κόσμος είναι ανάστατος. Εξαιτίας του νέου Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Κορωπίου – Παιανίας που κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή, κινδυνεύει με μόλυνση όλο το παραλιακό μέτωπο του Πόρτο Ράφτη και πολύ φοβάμαι ότι θα πάθει ζημιά ένα μεγάλο τμήμα της ακτογραμμής της Ανατολικής Αττικής», δηλώνει εμφανώς ανήσυχος στο newsbeast.gr ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μπορούμε Αλλιώς» του δήμου Μαρκόπουλου Μεσογαίας Αττικής κ. Χρήστος Δρίτσας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά του συγκεκριμένου Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων που θα εκρέει τα λύματά του στην πεντακάθαρη μέχρι σήμερα ακτή της Χαμολιάς (μεταξύ Πόρτο Ράφτη και Βραυρώνας) είναι σύσσωμος ο τοπικός πληθυσμός καθώς επίσης και όλες οι παρατάξεις, από την επικεφαλής δημοτική αρχή μέχρι τον τελευταίο δημοτικό σύμβουλο.

«Η ΕΥΔΑΠ που έχει αναλάβει τη διαχείριση του έργου δεν κατάφερε να μας πείσει πως το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Κορωπίου – Παιανίας είναι προς όφελός μας. Τα στοιχεία που μας έδειξε είναι αντικρουόμενα και αναγκαστήκαμε να αποχωρήσουμε σύσσωμοι από την τελευταία συνάντηση», προσθέτει με νόημα ο κ. Δρίτσας, αποκαλύπτοντας πως αν και έχει ζητηθεί πολλές φορές από την ΕΥΔΑΠ το τελευταίο τρίμηνο η επικαιροποιημένη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, κανείς δεν την έχει δει, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο εύλογα ερωτηματικά για τον τρόπο που κινείται η εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

«Εκ μέρους του δήμου, η μόνη κίνηση που έχει γίνει είναι η πρόσληψη ενός δικηγόρου έτσι ώστε να προβεί στις απαιτούμενες νομικές ενέργειες και να προσφύγει κατά του έργου όταν αυτό ωριμάσει και τεθεί σε λειτουργία», προσθέτει ο κ. Δρίτσας.

«Ο κόσμος ζητά συνέχεια ενημέρωση για τα όσα συμβαίνουν και αφορούν άμεσα την υγεία, το περιβάλλον και τον τόπο τους, προσθέτει. Ο αρχικός σχεδιασμός του συγκεκριμένου Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων ήταν για μια χωρητικότητα 120.000 τόνων. Η συμφωνία ήταν να μην ξεπεράσει τους 80.000, έτσι ώστε η ποσότητα αυτή να είναι διαχειρίσιμη από τους δήμους και από τους εποπτικούς μηχανισμούς. Με την προσθήκη όμως και των λυμάτων του παραλιακού μετώπου του δήμου Σαρωνικού, θα φτάνει πλέον τις 120.000. Καταλαβαίνει κανείς ότι η παρακολούθηση του συγκεκριμένου έργου είναι αδύνατη με αποτέλεσμα εάν όλα αυτά καταλήγουν στη θάλασσα της Χαμολιάς, με τα υπόγεια ρεύματα που υπάρχουν εκεί, όλα αυτά θα επηρεάζουν το παραλιακό μέτωπο όλου του Πόρτο Ράφτη που είναι πάνω από 20 χιλιόμετρα και πεντακάθαρο αυτή τη στιγμή με γαλάζιες σημαίες και πολύ σημαντικές τουριστικές δραστηριότητες. Πολύ φοβάμαι ότι σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό θα πάθει ζημιά όλη η περιοχή που ο μοναδικός της πλούτος είναι αυτός».

Αλήθεια, μπορεί να εγγυηθεί κάποιος ότι μερικές απ’ αυτές τις βιομηχανίες των περιοχών δεν θα ρίχνουν εκεί και τα βιομηχανικά τους λύματα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καταστροφή των νερών των παραδεισένιων παραλιών της Ανατολικής Αττικής; Από τον Σχινιά και τον Μαραθώνα, μέχρι τον Πόρτο Ράφτη.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial