Παραμένουν στο νησί τουρίστες από τον Σεπτέμβριο του 2020 για να κάνουν διαλογισμό και γιόγκα – Από ποιες χώρες προέρχονται, γιατί επιλέγουν το νησί.
Υπάρχουν ορισμένοι τόποι στην Ελλάδα που καλύπτονται από ένα… πέπλο μυστηρίου. Μεταξύ αυτών η ιδιαίτερης ομορφιάς Σαμοθράκη.
Για τους οπαδούς της αρχαίας επιστήμης της Ιερής Γεωγραφίας, το μυστηριώδες αυτό νησί αποτελεί έναν από τους πλέον ισχυρούς ενεργειακούς τόπους – που βοηθούν τον διαλογισμό και χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς – στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη.
Η Σαμοθράκη που αποτελούσε την έδρα των περίφημων Καβείριων Μυστηρίων, φαίνεται πως μαγνητίζει τουρίστες ανά τον κόσμο που θέλουν να παρακολουθήσουν μαθήματα γιόγκα και να απομονωθούν στο νησί των πιο «αχαρτογράφητων» τελετών της αρχαιότητας.
Το εντυπωσιακό είναι πως η τάση που έχει αρχίσει, τα τελευταία τρία χρόνια, να αναπτύσσεται από στόμα σε στόμα είχε ως αποτέλεσμα μέλη γκρουπ, προερχόμενα ανά τον κόσμο, που έφτασαν για σεμινάρια γιόγκα και διαλογισμού τον Σεπτέμβριο του 2020 στο νησί, να παραμένουν μέχρι και σήμερα σε αυτό, αποτελώντας έναν επιπλέον οικονομικό αιμοδότη για τη Σαμοθράκη.
Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα απέκτησαν στο μεσοδιάστημα που παραμένουν στη Σαμοθράκη κτήματα με κατοικίες και ετοιμάζονται μόλις το επιτρέψουν οι συγκυρίες να τα ανακαινίσουν προκειμένου να αποκτήσουν τη θερινή οικία των ονείρων τους.
Ιδιαίτερη είναι και η περίπτωση οινολόγου στο επάγγελμα που ετοιμάζεται να δημιουργήσει τη δική του μονάδα παραγωγής κρασιού καθώς βρήκε στη Σαμοθράκη το ιδανικό μικροκλίμα για την ποικιλία που θέλει να καλλιεργήσει.
Το προφίλ όσων επιλέγουν τη Σαμοθράκη
Το ερώτημα που προκύπτει είναι, ποιο είναι το προφίλ των ατόμων που έχουν τη δυνατότητα να μένουν μακριά από τις χώρες και τις εργασίες τους για μήνες.
Πρόκειται για άτομα που αγαπούν το διαλογισμό, τον εναλλακτικό τρόπο ζωής και δείχνουν να μαγεύονται από τη Σαμοθράκη. Είναι άτομα ηλικιών από 25 έως 50 ετών, με μεγάλη οικονομική ευχέρεια, άτομα που έχουν επιλέξει να κάνουν restart στη ζωή τους και θέλουν να ζήσουν σε ένα τόπο που τους προσφέρει, όπως πιστεύουν, θετική ενέργεια. Συνήθως φτάνουν στο νησί κατά μόνας και δημιουργούν φιλίες με τους άλλους συμμετέχοντες στα σεμινάρια.
Οι διοργανωτές των σεμιναρίων, όπως εξηγεί στη voria.gr o αντιδήμαρχος Τουρισμού, Χωροταξικού και Πολοεδομικού Σχεδιασμού του δήμου Σαμοθράκης, Γιάννης Γλήνιας, που διατηρεί το μοναδικό ξενοδοχείο του νησιού που παραμένει ανοιχτό και το χειμώνα, είναι από Αγγλία, Ισραήλ και Δανία, ωστόσο αυτοί που συμμετέχουν στα σεμινάρια προέρχονται από πολλές χώρες ανά τον κόσμο. Μάλιστα φέρνουν μαζί τους τους δικούς τους σεφ, καθώς η διατροφή τους είναι κυρίως vegan.
Πέρυσι εκτός από το ξενοδοχείο του κ. Γλήνια αλλά δύο ξενοδοχεία του νησιού φιλοξένησαν σεμινάρια γιόγκα.
Τα γκρουπ απαρτίζονται από 50 έως 70 άτομα, με τη διάρκεια των σεμιναρίων να είναι περίπου 2 με 3 μήνες. Ωστόσο φέτος λόγω του κορωνοϊού αρκετοί εξ αυτών αποφάσισαν να συνεχίσουν τη διαμονή τους άλλοι στο ξενοδοχείο του κ. Γλήνια, ενώ άλλοι νοίκιασαν κατοικίες.
Πηγή: voria.gr