Μόνο ο εμβολιασμός θα τελειώσει το θέμα της πανδημίας, σύμφωνα με τον καθηγητή μικροβιολογίας κ. Αλκιβιάδη Βατόπουλο. «Μια είναι η λύση, η ανοσοποίηση του πληθυσμού». Αυτό θα επιτευχθεί είτε με νόσηση είτε με εμβολιασμό. Πρέπει να γίνει κατανοητό, ο κόσμος να εμβολιαστεί για να τελειώσει αυτή η ιστορία» ανέφερε χαρακτηριστικά στο MEGA.
O κ. Βατόπουλος υποστήριξε ότι πλέον είναι πολύ σημαντικό να βγαίνουν κάθε εβδομάδα επίσημα οι παρενέργειες του εμβολίου για τον κορονοϊό, ώστε να σταματήσουν οι θεωρίες.
«Η εκλαΐκευση της επιστημονικής γνώσης θέλει τέχνη. Τα εμβόλια έχουν την ασφάλεια ώστε να χρησιμοποιηθούν. Οι παρενέργειες είναι στο επίπεδο αεροπορικού δυστυχήματος. Χρειάζεται να βγαίνει κάθε εβδομάδα επίσημη ανακοίνωση για το πόσες παρενέργειες έχουν βγει, να ξέρουμε επίσημα. Στα κοινωνικά δίκτυα υπάρχουν ένα κάρο θεωρίες τα οποία επίσης πρέπει να απαντώνται. Ο καθένας βγαίνει και λέει ό,τι νομίζει», πρόσθεσε.
«Έχει δοθεί υπέρμετρη δημοσιότητα στα αρνητικά», σημείωσε ο κ. Βατόπουλος προσθέτοντας ότι το δίλημμα για τους εμβολιασμούς νέων και ηλικιωμένων είναι «ψεύτικο. Μπορούν να εμβολιαστούν όλοι και οι νέοι και οι μεγαλύτεροι», τόνισε.
Κουρέτας: «Κακοήθης άγνοια ότι τα εμβόλια προάγουν τις μεταλλάξεις»
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας μίλησε για όσα ακούγονται για τις περενέργειες των εμβολίων.
«Είναι ανυπόστατη επιστημονικά η θεωρία για την αλλαγή του DNA. Χθες το βράδυ δυστυχώς ένας συνάδελφος μου έστειλε μια δημοσκόπηση και το 7% το πιστεύει. Οι ανεμβολίαστοι είναι περίπου 20%. Το ότι τα εμβόλια προάγουν τις μεταλλάξεις, αυτό το πράγμα είναι κακοήθεις άγνοια. Όχι μόνο δεν προάγουν τις μεταλλάξεις, προφυλάσσουν. Αυτά τα μαθαίνουμε σε πρωτοετής φοιτητές», διευκρίνισε.
«Η μελέτη που έχει εγκριθεί από τον EMA και τον FDA έχει τα πάντα, είναι εύκολο κάποιος να τη βρει. Όλα έχουν γίνει νομότυπα. Όλες οι φιλολογίες που λέγονται ότι δήθεν τα εμβόλια είναι πειραματικά, είναι λανθασμένα. Οι κίνδυνοι είναι απειροελάχιστες. Αν βγάλουμε ένα εισιτήριο να ταξιδέψουμε με αεροπλάνο και κάποιος μας πει ότι φέτος έπεσαν έξι αεροπλάνα, θα ταξιδέψουμε. Οι άνω των 50 είναι 500.000 άτομα ανεμβολίαστοι, από αυτούς 12.000 με 14.000 θα νοσήσουν και θα πεθάνουν φέτος τον χειμώνα», ανέφερε.
«Υπάρχουν δύο ομάδες πληθυσμού, οι νεώτεροι και οι μεγαλύτεροι. Οι νεώτεροι το παιρνούν ελαφρά αλλά μεταδίδουν τους μεγαλύτερους που νοσούν και πεθαίνουν. Ο φόβος είναι χωρίς λόγο. Ο κίνδυνος είναι 6 στο εκατομμύριο να εμφανίσουν παρενέργεια. Ο κίνδυνος από τα αντισυλληπτικά είναι 150 στο εκατομμύριο και ο κίνδυνος όταν καπνίζεις είναι 60.000 στο εκατομμύριο», ανέφερε ο κ. Κουρέτας παραθέτοντας αριθμούς και στοιχεία.
Πηγή: newsbeast.gr