Μουδιασμένοι για να προγραμματίσουν εξορμήσεις οι περισσότεροι πολίτες

Στον… πάγο έβαλε τον όποιο προγραμματισμό για ταξίδια στις γιορτές η παραλλαγή Όμικρον του SARS-CoV-2.

Κι ενώ κατά το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου σημειώθηκε μια ικανοποιητική κίνηση για κοντινούς προορισμούς, υπήρξε και ενδιαφέρον για ταξίδια στο εξωτερικό, και αυτή η ροή φαίνονταν πως θα συνεχίζονταν και κατά τα Χριστούγεννα, με τις πρόσφατες ραγδαίες εξελίξεις στο κομμάτι της πανδημίας, ο δισταγμός κερδίζει κάθε μέρα και έδαφος.

«Η παραλλαγή Όμικρον έχει επηρεάσει πάρα πολύ τον κλάδο μας. Εκεί που υπήρχε σχετικό ενδιαφέρον για ταξίδια και εξορμήσεις, πλέον ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται. Έχουμε ήδη το κλείσιμο της Αυστρίας, κάποιες χώρες βάζουν ταξιδιωτικές οδηγίες και αποκλείουν ταξιδιώτες, λαμβάνουν πιο αυστηρά μέτρα, ενώ από την στιγμή που θα γίνουν πιο αυστηροί οι κανόνες για τα rapid test και γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, θα δημιουργηθεί σίγουρα ένα αρνητικό κλίμα για τις μετακινήσεις. Όλα αυτά αφορούν στους πλήρως εμβολιασμένους, γιατί στους ανεμβολίαστους η κατάσταση είναι σαφώς πιο περίπλοκη και υπάρχουν περισσότερα εμπόδια…», δήλωσε στο «ΤyposThes» ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, Βύρων Θεολόγης.

Σε στάση αναμονής για τις εξελίξεις

Πάντως πρόσθεσε πως «μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχουν υπάρξει ακυρώσεις σε ταξιδιωτικά πακέτα / ταξίδια». «Ο κόσμος τηρεί μια στάση αναμονής για να δει πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα», συμπλήρωσε, τονίζοντας πως στην επόμενη εβδομάδα θα είναι πιο ξεκάθαρο το τοπίο ως προς το αν και πού θα κινηθούν οι πολίτες με αφορμή την έλευση των Χριστουγέννων.

Πέρυσι αυτό τον καιρό ήμασταν σε lockdown. Οι μετακινήσεις ανάμεσα σε άλλους νομούς δεν επιτρέπονταν, όπως και αυτές σε άλλους δήμους. Οι τουριστικοί πράκτορες πήραν μια ανάσα το καλοκαίρι που υπήρχε αυξημένη κινητικότητα. Για τον φετινό χειμώνα είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στις γιορτές των Χριστουγέννων, για να δουν αύξηση του τζίρου τους.

Πηγή: typosthes.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial