Θεσσαλονίκη: Το 74% των επιβατών ΟΑΣΘ θέλει περισσότερους ελέγχους εισιτηρίων

Εν τω μεταξύ έπιασαν από χθες δουλειά οι «Στάσιμοι Ελεγκτές»

Στη σωστή εκτέλεση των δρομολογίων των λεωφορείων του στοχεύει ο ΟΑΣΘ για τις γιορτές, ενώ από χθες έπιασαν δουλειά οι «Στάσιμοι Ελεγκτές» εντός των οχημάτων του Οργανισμού σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το φαινόμενο της εισιτηριοδιαφυγής.

«Ο στόλος μας είναι πλήρης. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την στιγμή είναι το κυκλοφοριακό που βάζει εμπόδια στο να μπορούν να γίνονται όλα τα δρομολόγια κανονικά. Σκεφτείτε πως μπορεί για μια γραμμή από τα 10 δρομολόγια να γίνονται μόνο τα οκτώ γιατί έχουν αυξηθεί οι χρόνοι που χρειάζονται για να πάει ένα όχημα από την αφετηρία στο τέρμα. Αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερο όγκο επιβατών ανά λεωφορείο. Στόχος μας για τις γιορτές είναι όλα τα δρομολόγια να εκτελούνται κανονικά», δήλωσε στο «TyposThes» ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ κ. Γιώργος Σκόδρας.

Κληθείς να σχολιάσει την στελέχωση του Οργανισμού με τους Στάσιμους Ελεγκτές που έπιασαν από χθες δουλειά εντός των λεωφορείων σχολίασε πως «έρχονται στο δυναμικό μας σε μια προσπάθεια να αυξηθούν τα έσοδα του οργανισμού. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στους επιβάτες μας το 74% ζητούσε περισσότερους ελέγχους για όσους δεν κόβουν εισιτήρια που με αυτόν τον τρόπο στερούν έσοδα από τον Οργανισμό».

Όπως τόνισε ο κ. Σκόδρας ήδη από τις λίγες ώρες εφαρμογής των νέων ελέγχων «η ανταπόκριση ήταν θετική εκ μέρους των πολιτών».

«Θα παρακολουθήσουμε το νέο αυτό τρόπο ελέγχου της εισιτηριοδιαφυγής και θα τον αξιολογήσουμε», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στη δήλωση που έκανε τη Δευτέρα ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος στον Σκάι να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα το μέτρο που έχουν ακολουθήσει οι Γερμανοί με το να χρειάζεται rapid test για να μπεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σχολίασε πως «αυτό είναι δύσκολο να γίνει στην πράξη. Υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες για να εφαρμοστεί».

Παράλληλα αναφερόμενος στον κορωνοϊό σημείωσε πως «σύμφωνα με πρόσφατη διεθνή μελέτη όταν οι επιβάτες φορούν σωστά την μάσκα τους έχουν κατά 88-89% μειωμένο κίνδυνο να κολλήσουν κορωνοϊό εντός λεωφορείων σε σχέση με αυτούς που δεν φορούν μάσκα». «Πρέπει να εφαρμόζουμε σωστά τα μέτρα ατομικής προστασίας», συμπλήρωσε.

Έπιασαν δουλειά οι «Στάσιμοι Ελεγκτές» σε λεωφορεία ΟΑΣΘ

statheroi_elegktes.jpg

Από νωρίς χθες το πρωί έπιασαν δουλειά οι «Στάσιμοι Ελεγκτές» του ΟΑΣΘ, σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Οι ελεγκτές βρέθηκαν στον Ανατολικό Σταθμό ΙΚΕΑ και στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, όπου, φορώντας μπουφάν και τζόκεϊ με τα διακριτικά του Οργανισμού, ζητούσαν ευγενικά από τους επιβάτες να επικυρώσουν το εισιτήριό τους ή να επιδείξουν την κάρτα απεριορίστων διαδρομών ή των δικαιολογητικών δωρεάν μετακίνησης.

Μία ακόμη ομάδα «Στάσιμων Ελεγκτών», επίσης φορώντας μπουφάν και τζόκεϊ με τα διακριτικά του Οργανισμού, επιβιβάστηναν στα λεωφορεία και παρέμειναν σε αυτά καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής, ζητώντας από τους επιβάτες που επιβιβάζονται από τις ενδιάμεσες στάσεις να επικυρώσουν εισιτήριο.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται με μεγαλύτερη πυκνότητα οι κλασσικοί, αιφνιδιαστικοί έλεγχοι από ελεγκτές κομίστρου με συμβατική ενδυμασία.

«Στόχος του ΟΑΣΘ δεν είναι η επιβολή προστίμων, αλλά η αύξηση των επικυρώσεων των εισιτηρίων από τους επιβάτες. Η αστική συγκοινωνία αποτελεί ένα δημόσιο αγαθό και γι’ αυτό πρέπει να διαφυλάξουμε την ορθή χρήση του», υπογράμμισε ο Διευθυντής Διασφάλισης Εσόδων ΟΑΣΘ Χρήστος Χατζηγεωργίου.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως εξήγησε, αρχής γενομένης από χθες, εφαρμόζεται από τον ΟΑΣΘ η νέα στρατηγική μείωσης της εισιτηριοδιαφυγής. Οι ελεγκτές κομίστρου διπλασιάστηκαν φθάνοντας στους 90, από 45 που ήταν τον περασμένο Αύγουστο, ενώ δημιουργήθηκε και η ομάδα των «Στάσιμων Ελεγκτών».

Σημειώνεται ότι όλοι οι ελεγκτές κομίστρου, όχι μόνον οι νέοι αλλά και οι παλαιοί, παρακολούθησαν επιμορφωτικά σεμινάρια σε σχέση με τα καθήκοντά τους και τον τρόπο άσκησης αυτών.

Ο έλεγχος των προστίμων μεταβαίνει σταδιακά στην ψηφιακή εποχή και σταδιακά θα γίνεται ηλεκτρονικά, με τη χρήση εφαρμογής σε «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο για τους επιβάτες που μετακινούνται χωρίς κόμιστρο είναι το 60πλάσιο της τιμής του κανονικού ή μειωμένου –εφόσον το δικαιούνται– εισιτηρίου, δηλαδή 54 ή 27 ευρώ. Η εξόφληση του προστίμου πρέπει να γίνεται μέσα σε 60 μέρες, ειδάλλως πενταπλασιάζεται και εισπράττεται από την αρμόδια ΔΟΥ, ως δημόσιο έσοδο.

Η πληρωμή του προστίμου γίνεται είτε επί τόπου, στον ελεγκτή κομίστρου, είτε μέσα σε 60 μέρες στο ταμείο του ΟΑΣΘ (Αλεξάνδρου Παπαναστασίου 90, 3ος όροφος, από Δευτέρα έως Παρασκευή 7.30 το πρωί με 2.30 το μεσημέρι) ή, ευκολότερα, με χρήση e-banking.

Στόχος του ΟΑΣΘ είναι η εμπέδωση από το επιβατικό κοινό της αναγκαιότητας επικύρωσης εισιτηρίου για να στηριχθεί η αστική συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε βίντεο από τους πρώτους ελέγχους που έγιναν χθες. 

Πηγή: typosthes.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial