Λουτσέσκου: «Να πάμε μακριά στο Conference League»

Ενόψει της σπουδαίας αναμέτρησης με την Κοπεγχάγη στην Τούμπα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου εξέφρασε την μεγάλη επιθυμία του ίδιου και του ΠΑΟΚ να προχωρήσει στο Conference League μακριά.

Ο Ρουμάνος τεχνικός συμφώνησε με τους δημοσιογράφους για την σημαντικότητα του αγώνα ωστόσο διαφώνησε στον χαρακτηρισμό «τελικός».

Ανέφερε ακόμη πως τόσο ο ίδιος, όσο και ολόκληρη η ομάδα του ΠΑΟΚ θέλουν σαν «τρελοί» να πάνε μακριά στη διοργάνωση του Conference League.

Στις αποκαλυπτικές δηλώσεις του μίλησε ακόμη για τον Μιχαηλίδη ο οποίος βρίσκεται πρώτος στην ιεραρχία του προπονητή του, τον Αουγκούστο αλλά και τον Τσιγγάρα τον οποίο έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου:

Για την διαφορά του αυριανού ματς με τα υπόλοιπα στον όμιλο:

«Ο ΠΑΟΚ θέλει να πάει μακριά σε αυτή τη διοργάνωση, εμείς οι ίδιοι θέλουμε, τουλάχιστον εγώ θέλω σαν τρελός να προχωρήσω σε αυτή τη διοργάνωση. Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν ομοιότητες σε αυτό το παιχνίδι σε σχέση με την Ριέκα, θεωρώ ότι είναι ένα παιχνίδι πολύ μεγάλης σημαντικότητας, γιατί γνωρίζουμε σε τι θέση μπορούμε να βρεθούμε αν νικήσουμε αύριο. Υπάρχει διαφορετική δυναμική όσον αφορά τα παιχνίδια, επίσης οι ομάδες είναι τελείως διαφορετικές, αλλά όπως είπα και πριν υπάρχει τεράστια θέληση από την μεριά μας για να προχωρήσουμε στη διοργάνωση».

Για τη δύναμη της έδρας και το αν φέρνει αλλαγές στην τακτική:

«Θέλουμε να παίζουμε παντού με το ίδιο στυλ, να βρισκόμαστε συνεχώς σε θέσεις που είναι πολύ προωθημένες στο γήπεδο, ενδεχομένως η παρουσία του κόσμου να δημιουργεί μια διαφορετική δυναμική, ίσως να αισθάνεται πιο άνετα ο ποδοσφαιριστής για να αποδώσει. Όσον αφορά την Κοπεγχάγη είναι μια ομάδα που περιμένω να αγωνιστεί με τον ίδιο τρόπο. Θα επιτεθεί αλλά θα αφήσει και κάποια κενά…».

Για την αστάθεια της απόδοσης του ΠΑΟΚ:

«Στην Ευρώπη υπάρχουν πολλά παραδείγματα ομάδων που έχουν πολλές μεταπτώσεις στην απόδοσή τους, δεν υπάρχουν συνεχώς σταθερά αποτελέσματα. Δεν είναι κάτι εύκολο να πηγαίνει στην Ευρώπη και το πρωτάθλημα με το 100%. Είναι καταστάσεις που υπάρχει μια γενικότερη κόπωση. Δεν μπορούν να αλλάξουν πολλά πράγματα, υπάρχουν καταστάσεις που τα ταξίδια επηρεάζουν. Υπάρχουν καταστάσεις που ένα ματς μπορεί να τελειώσει αργά, είναι καταστάσεις που δεν πρέπει να παρεκκλίνουμε και πρέπει να βρούμε τον κατάλληλο τρόπο αντιμετώπισης αυτών των καταστάσεων».

Αναφορικά με τους τραυματισμούς:

«Υπάρχει μια δύσκολη κατάσταση γενικότερα, θα πρέπει να πηγαίνουμε λεπτό με λεπτό να βλέπουμε την κατάσταση του αγώνα, για να αποφεύγουμε το οποιοδήποτε ρίσκο με τον κάθε ποδοσφαιριστή. Πιθανόν όσον αφορά τον Αουγκούστο, ο τραυματισμός που αντιμετώπισε τον Αύγουστο να μην του επέτρεψε να ανταπεξέλθει στο πρόγραμμα που έχει η ομάδα με αγώνες κάθε τρεις ημέρες».

Για τις λύσεις που καλείται να βρει μέχρι τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου:

«Νομίζω ότι ακόμη και αν υπάρχουν οι μεταγραφές ή οποιαδήποτε μορφή ενίσχυσης, θα προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε σε ένα πρόγραμμα με αγώνες ανά τρεις ημέρες, καλούμαστε να βρούμε λύσεις και να ανταπεξέλθουμε σε καταστάσεις. Είναι πολύ ξεκάθαρο, θεωρώ ότι θα έρθει η προσαρμογή όσον αφορά τους δικούς μας παίκτες, έχω αναφέρει ξανά ότι υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν ήταν έτοιμοι στο 100% να κερδίσουν ένα παιχνίδι την Κυριακή και να κερδίσουν ένα ακόμη την Πέμπτη. Αν δεν με ακούτε να παραπονιέμαι σημαίνει ότι είμαστε εκεί που πρέπει να βρισκόμαστε».

Πηγή: sportime.gr